Κόσμος

ΕΕ: Στέλνει πυροσβεστικά αεροσκάφη βοηθώντας την Τουρκία στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Την 1η Αυγούστου, η Τουρκία, η οποία επλήγη από πρωτοφανείς δασικές πυρκαγιές, ενεργοποίησε το Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.

Σε άμεση απάντηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη βοηθήσει στην κινητοποίηση ενός αεροσκάφους Canadair από την Κροατία και δύο Canadair από την Ισπανία. Αυτά τα πυροσβεστικά αεροπλάνα αποτελούν μέρος του rescEU, αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν.

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς ανέφερε ότι «η ΕΕ βρίσκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την Τουρκία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ευχαριστώ όλες τις χώρες που προσέφεραν βοήθεια. Οι σκέψεις μας είναι με τον τουρκικό λαό που έχασε τους αγαπημένους του και με τους γενναίους που ανταποκρίθηκαν πρώτοι και κάνουν ό, τι μπορούν στη μάχη με τις φονικές πυρκαγιές. Είμαστε έτοιμοι για παροχή περαιτέρω βοήθειας».

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε τακτική επαφή με τις τουρκικές αρχές για να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και να διοχετεύει τη βοήθεια της ΕΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δεν θα δικαστεί ο 35χρονος που δολοφόνησε την 23χρονη Ουκρανή σε τρένο στη Βόρεια Καρολίνα - Κρίθηκε ψυχικά ανίκανος, είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια
Ο άνδρας παραμένει υπό ομοσπονδιακή κράτηση, ενώ η δίκη για την κατηγορία του φόνου σε επίπεδο πολιτείας έχει προς το παρόν «παγώσει»
Η στιγμή της δολοφονίας της 23χρονης Ουκρανής
7