Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Έφεση από την 19χρονη Βρετανίδα που καταδικάστηκε για “ψευδή καταγγελία βιασμού” στην Κύπρο

Έφεση από την 19χρονη Βρετανίδα που καταδικάστηκε για “ψευδή καταγγελία βιασμού” στην Κύπρο
Reuters

Στην αντεπίθεση περνά η 19χρονη Βρετανίδα, καταδικασμένη για “ψευδή καταγγελία βιασμού” πέρυσι το καλοκαίρι στην Κύπρο.

Μέσω των συνηγόρων της, η 19χρονη ζητά να ανατραπεί η καταδίκη για πρόκληση δημόσιας βλάβης, υποστηρίζοντας ότι η δικαστική διαδικασία στην Κύπρο παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματά της.

Ο δικηγόρος Μάικλ Πόλακ από την οργάνωση “Justice Abroad” δήλωσε ότι η αντιμετώπιση της νεαρής Βρετανίδας και των νομικών της εκπροσώπων ήταν “σε σαφή αντίθεση” με τη μεταχείριση των μαρτύρων και των κατηγόρων.

Η 19χρονη επέστρεψε στο σπίτι της στην Αγγλία στις 8 Ιανουαρίου, αμέσως μετά από την απαγγελία της ποινής σε βάρος της, που ήταν τετράμηνη φυλάκιση με αναστολή.

Κύπρος

Κύπρος: Ένοχη η 19χρονη Βρετανίδα που κατήγγειλε πως βιάστηκε!

Η Κύπρος βρέθηκε στο προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες λόγω μιας υπόθεσης που προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις. Η τελευταία εξέλιξη είναι πως επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο η 19χρονη Βρετανίδα στην οποία το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε στις 7 Ιανουαρίου ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή, αφού κρίθηκε ένοχη ύστερα από ακροαματική διαδικασία στην κατηγορία της δημόσιας βλάβης.

Η νεαρή κοπέλα είχε καταγγείλει πως έπεσε θύμα βιασμού από μια ομάδα Ισραηλινών νεαρών στην Αγία Νάπα, με τους ισχυρισμούς της να μην αποδεικνύονται σύμφωνα με το δικαστήριο.

Κάποιοι από τους νεαρούς συνελήφθησαν αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι δέκα μέρες αργότερα, αφού η κοπέλα απέσυρε την καταγγελία, κάτι το οποίο υποστηρίζει πως έκανε υπό την πίεση της αστυνομίας στη διάρκεια επίπονης ανάκρισης, χωρίς την παρουσία δικηγόρου.

Το δικαστήριο της Αμμοχώστου απέρριψε τον ισχυρισμό της, αλλά έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορούμενης για να μετριαστεί η ποινή. “Αποφάσισα να της δώσω μια δεύτερη ευκαιρία”, είπε ο δικαστής στην γεμάτη αίθουσα αναφερόμενος στο νεαρό της ηλικίας της και στην εξάρτησή της από αντικαταθλιπτικά.

Κύπρος

Κύπρος – Ανακουφισμένη αλλά και οργισμένη η μητέρα της

Σε δηλώσεις της, η μητέρα της 19χρονης εξέφρασε στους δημοσιογράφους από την Κύπρο, τη Βρετανία και το Ισραήλ, που κατέκλυσαν από νωρίς σήμερα το πρωί το δικαστήριο, “ανακούφιση για την ποινή” που επιβλήθηκε στην κόρη της και ευχαριστίες για τη στήριξη που έλαβε η οικογένεια από όλο τον κόσμο.

Η συνεδρίαση έγινε εν μέσω συγκέντρωσης πλήθους διαδηλωτών έξω από το δικαστήριο. Μία ομάδα γυναικών φώναζε “ντροπή στη Δικαιοσύνη της Κύπρου”, “σταματήστε να κατηγορείτε το θύμα” και “δεν είσαι μόνη”, ενώ κρατούσε πλακάτ που μεταξύ άλλων “Σε πιστεύουμε” και “Μη φοβάσαι”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις