Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Εφιαλτικές στιγμές: “Η Καρντάσιαν ούρλιαζε στους ληστές – Της είπαν να το βουλώσει και την έδεσαν”

Εφιαλτικές στιγμές: “Η Καρντάσιαν ούρλιαζε στους ληστές – Της είπαν να το βουλώσει και την έδεσαν”

Μιλώντας για πρώτη φορά μετά τη ληστεία 8,5 εκατομμυρίων, ο Αλγερινός φύλακας του ξενοδοχείου Hôtel de Pourtalès περιγράφει τις τρομακτικές στιγμές που έζησε η Kim Kardashian στο Παρίσι.
 

Ο φρουρός που βρίσκεται στο επίκεντρο της ληστείας έσπασε τη σιωπή του και αποκάλυψε πως προσπαθούσε να παρηγορήσει την τρομοκρατημένη Κιμ Καρντάσιαν ενώ την είχαν δέσει και φιμώσει στο δωμάτιό της. Ο τραυματισμένος Abdulrahman δήλωσε στη Mail Online πως παρακάλεσε τους ληστές να μη βλάψουν την Κιμ, αλλά παραδέχτηκε πως ήταν αυτός που τους άφησε να μπουν στο πολυτελές παρισινό διαμέρισμά της και ενήργησε ως διερμηνέας της συμμορίας.

“Ανέβηκα στο διαμέρισμα με τους ληστές. Μου είχαν περάσει χειροπέδες τα πρώτα λεπτά. Ήμουν στο δωμάτιο της Κιμ Καρντάσιαν. Ένας της είχε επιτεθεί, ενώ ο άλλος ήταν μαζί μου. Είδα να την τραβά από το κρεβάτι”. Ο διδακτορικός φοιτητής που εργάζεται ως φρουρός για να χρηματοδοτεί τις σπουδές του αποκάλυψε πως προσπάθησε απεγνωσμένα να διώξει τους ληστές, υποστηρίζοντας πως δεν ξέρει ποια είναι η Κιμ Καρντάσιαν.

Στη συνέχεια τον πήγαν στην πόρτα του διαμερίσματός της και τον ανάγκασαν να ανοίξει με το εφεδρικό κλειδί που υπήρχε στη ρεσεψιόν. Παρακολουθούσε έντρομος την Κιμ Καρντάσιαν να τους λέει πως είχε μόνο ένα μικρό ποσό σε μετρητά να τους δώσει. “Του είπα “σας ζητώ να μην την πειράξετε”. Το επανέλαβα και μου είπε να μην ανησυχώ και πως θέλουν μόνο χρήματα. Το είπα ξανά. “Σας παρακαλώ, μην την πειράξετε”. Μου είπε να ηρεμήσω και πως όλα θα πάνε καλά. “Μην κινηθείς και μη βγάλεις άχνα”. Ένας από τους ενόπλους της έλεγε να το βουλώσει. Έβαλα το χέρι μου στον ώμο της και της είπα να είναι ήρεμη. Της είπα ότι πρέπει να είναι σιωπηλή. Κάθισε στο κρεβάτι. Με ρώτησε αν θα πεθάνουμε. Της είπα ότι δεν ξέρω. “Πώς μπορώ να ξέρω;”. Μου είπε ότι έχει οικογένεια και μωρά. Της απάντησα πως και εγώ έχω έναν γιο. Τότε άρχισε να ουρλιάζει ξανά. Για αυτό και της έβαλαν ταινία στο στόμα”.

“Φτάσαμε στο δωμάτιό της και τράβηξαν σιγά την πόρτα. Η Κιμ ήταν στο κρεβάτι. Πριν ανοίξουμε την πόρτα άκουσε έναν θόρυβο και άρχισε να ρωτάει ποιος είναι. Θα πίστεψε ότι ήταν η αδερφή της. Ο τόνος της φωνής της άλλαξε όταν δεν απάντησε κανείς. Ένιωσα ότι ήταν ανήσυχη. Μετά ένας από τους ενόπλους τράβηξε την πόρτα και ο άλλος ήταν δεμένος μαζί μου. Της επιτέθηκε, κρατώντας το όπλο μπροστά στο πρόσωπό της. Έκλαιγε και ούρλιαζε να μην την σκοτώσουν. “Έχω παιδιά, μη με σκοτώσετε. Έχω παιδιά. Είμαι μητέρα! Πάρε ό,τι θέλεις!”. Έμοιαζε τρομοκρατημένη. Φορούσε μια άσπρη ρόμπα και τα μαλλιά της ήταν δεμένα”.

Η 35χρονη Κιμ Καρντάσιαν ήταν φιμωμένη και δεμένη στο πάτωμα του μπάνιου της στο πολυτελές Hotel de Pourtales στις 3 Οκτωβρίου ενώ ο σωματοφύλακάς της προστάτευε τις αδερφές της σε ένα κοντινό κλαμπ. Οι κλέφτες έφυγαν με κοσμήματα αξίας 8,5 εκατομμυρίων λιρών, συμπεριλαμβανομένου του δαχτυλιδιού αρραβώνων της αξίας 3,5 εκατομμυρίων λιρών. Η ταυτότητα του φρουρού που αναγκάστηκε υπό την απειλή όπλου να οδηγήσει τους ληστές στο διαμέρισμά της παρέμενε μυστική και μέχρι τώρα είχαν προκύψει ελάχιστες πληροφορίες για τη ληστεία.

Η δοκιμασία ξεκίνησε στις 2.35 τα ξημερώματα. Τρεις άντρες με στολές αστυνομικών εμφανίστηκαν στις γυάλινες πόρτες του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. “Ήμουν στη ρεσεψιόν. Η γυάλινη πόρτα ήταν κλειστή, αλλά όχι κλειδωμένη. Μου είπαν να ανοίξω την πόρτα, κάνοντας μου νόημα. Είδα στολές, καπέλα και τζάκετ με σήματα όπως αυτά των αστυνομικών. Έτσι πήγα να τους ανοίξω και τότε με άρπαξαν και μου έβαλαν χειροπέδες. Οι δύο από αυτούς φορούσαν κουκούλες, ενώ ο τρίτος είχε ψηλό γιακά που έφτανε μέχρι τα μάτια του. Τα πρώτα δευτερόλεπτα νόμιζα ότι ήταν αστυνομικοί που κάνουν μια σύλληψη. Τους είπα ότι δουλεύω εδώ και τους ρώτησα τι συμβαίνει. Μετά με ρώτησαν που βρίσκονται οι κάμερες ασφαλείας. Τότε κατάλαβα ότι πρόκειται για ληστεία”.

“Στην αρχή τους κοίταζα και ένας από τους δράστες θύμωσε πολύ. Μου είπε να βάλω κάτω το κεφάλι και να μην τον ξανακοιτάξω. Το επανέλαβε. “Μη με κοιτάξεις ξανά διαφορετικά θα σε σκοτώσω”. Είδα ότι οι δύο είχαν όπλα οπότε κοίταξα κάτω. Ήταν πολύ βίαοι. Με ανάγκασαν να ξαπλώσω στο πάτωμα και μου πέρασαν χειροπέδες. Ήταν πολύ τρομακτικό”. Ενώ ήταν πεσμένος στο πάτωμα ο Abdulrahman προσπάθησε να τους πείσει πως δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας και πως ήταν ο μοναδικός φρουρός σε υπηρεσία. “Με ρωτούσαν αν τους κοροϊδεύω απειλώντας να με σκοτώσουν. Τους εξήγησα πως δεν είχα άλλη επιλογή. Γιατί να πω ψέμματα;”.

Για να τους αποτρέψει από τη ληστεία τους είπε ότι πολλοί από τους ενοίκους θα επέστρεφαν στα διαμερίσματά τους. Φαίνεται να έπιασε καθώς οι ένοπλοι τον έσπρωξαν σε μια σκάλα πίσω από πόρτα έκτακτης ανάγκης και άρχισαν να συζητούν την επόμενη κίνησή τους. “Μετά από λίγα λεπτά ένας από τους ληστές άνοιξε την πόρτα και απαίτησε να του πω που είναι η σύζυγος του ράπερ. Προσπάθησα να τους μπερδέψω επειδή ένας φίλος μου που επίσης εργάζεται για την ασφάλεια είναι ράπερ. Τους είπα εννοείται τον μαύρο τύπο; Τους είπα το όνομά του. Μου είπε όχι και πως εννοεί τη γυναίκα του ράπερ. του εξήγησα πως ο ράπερ δεν είναι εδώ για να τους μπλέξω. Επέμεινε όμως αν η γυναίκα του είναι εδώ. “Μη λες ψέμματα γιατί θα σε σκοτώσω”. Τελικά παραδέχτηκα ότι ήταν στο ξενοδοχείο. Τους ζήτησα μόνο να μην την αγγίξουν και να μην της κάνουν κακό. Μου είπαν ότι είναι εδώ μόνο για τα χρήματα και αυτό με έκανε να πιστέψω πως δεν είναι δολοφόνοι”.

Ένας από τους ενόπλους παρέμεινε στη ρεσεψιόν και οι άλλοι δύο ανέβηκαν με τον φρουρό στο διαμέρισμα της Κιμ Καρντάσιαν. Τους άνοιξε με το εφεδρικό κλειδί. “Με ανάγκασαν να τους πω τον αριθμό δωματίου της Κιμ Καρντάσιαν. “Θα μπορούσαν απλά να πάρουν το κλειδί και να ανέβουν. Ανέβηκαν τις σκάλες μέχρι την κρεβατοκάμαρα της Κιμ και μπήκαμε μέσα από συρόμενες πόρτες που οδηγούν σε ημιώροφο. Περάσαμε από το δωμάτιο όπου έμενε φίλη της Κιμ και ήλπιζα πως ίσως καλέσει κάποιον. Αλλά τελικά πιστεύω ότι ήταν καλύτερα που δεν έφτασε η αστυνομία. Διαφορετικά τα πράγματα μπορεί να ήταν πολύ χειρότερα”.

Οι ληστές ήθελαν χρήματα αλλά όταν ανακάλυψαν πως η Κιμ Καρντάσιαν είχε μόνο ένα μικρό ποσό μετρητών στο διαμέρισμά της ζήτησαν κοσμήματα. Η επιχείρηση διήρκεσε τουλάχιστον μισή ώρα, με τους δράστες να μιλούν ψιθυριστά για το τι θα κάνουν στη συνέχεια. Δεν φάνηκε να είχαν επίγνωση της αξίας των κοσμημάτων. Δεν ήταν προετοιμασμένοι πως η Κιμ Καρντάσιαν δεν μιλούσε γαλλικά και νευρίασαν όταν κατάλαβαν πως δεν μπορούν να επικοινωνήσουν. Ηρέμησαν μόνο όταν παρενέβη για να βοηθήσει ο Abdulrahman. Οι δράστες έφυγαν μόνο όταν κάλεσε στο κινητό της Καρντάσιαν ο σωματοφύλακάς της Pascal Duvier. “Μου ζήτησαν να το απενεργοποιήσω και τους είπα πως αν δεν απαντήσει θα έρθει με την αστυνομία. Έφυγαν αμέσως. Άφησαν μάλιστα ανοιχτό το σακίδιό τους, με αποτέλεσμα να πέσουν κάποια από τα κλοπιμαία ενώ έφευγαν από το ξενοδοχείο”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε