Κόσμος

Εφιάλτης δίχως τέλος στη Μαριούπολη: Αναφορές ότι βρέθηκαν πάνω από 200 πτώματα σε υπόγειο γκρεμισμένου κτιρίου

Τα πτώματα εκατοντάδων ανθρώπων ανακαλύφθηκαν στα ερείπια μιας πολυκατοικίας στην ουκρανική πόλη-λιμάνι Μαριούπολη, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο.

Ο Petro Andryushchenko, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης Vadym Boychenko, είπε ότι οι εργαζόμενοι βρήκαν τα πάνω από 200 πτώματα ενώ έσκαβαν σε ένα υπόγειο κάτω από κτίριο που κατέρρευσε.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο Guardian, ο Andryushchenko έγραψε στο Telegram:

«Κατά την αποξήλωση των αποφράξεων ενός πολυώροφου κτιρίου κοντά σε προαστιακό πρατήριο βενζίνης, βρέθηκαν νεκρά στο υπόγειο περίπου 200 πτώματα σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Λόγω της άρνησης των ντόπιων να περισυλλέξουν τα πτώματα, το ρωσικό υπουργείο εκτάκτων αναγκών εγκατέλειψε το εργοτάξιο».

 

Ο Anton Gerashchenk, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ουκρανίας, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να αναγκάσουν τους ντόπιους να βγάλουν τα πτώματα έξω. Όταν αρνήθηκαν, ο αυτοσχέδιος «τάφος» απλώς εγκαταλείφθηκε.

Πάντως δεν κατέστη δυνατή η ανεξάρτητη επαλήθευση αυτών των αναφορών, επισημαίνει ο Guardian.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν