Κόσμος

Εφιάλτης για το Πακιστάν οι επιδημίες, επίσκεψη Μπαν Κι Μουν

Στις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές του Πακιστάν μεταβαίνει το Σάββατο ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Η κατάσταση στη χώρα είναι τουλάχιστον εφιαλτική, με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους 1.600 και τους άστεγους να φτάνουν τα 2 εκατομμύρια. Ο μεγαλύτερος εφιάλτης όμως είναι οι επιδημίες καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 6 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν άμεσα.

Μεγαλύτερη ανησυχία προκαλούν οι υδατογενείς επιδημίες. Έχουν ήδη καταγραφεί 36.000 περιπτώσεις πιθανώς θανατηφόρας οξείας διάρροιας. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ παιδιά πεθαίνουν γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό!

Στις περιοχές που επλήγησαν βρέθηκε ο πρόεδρος της χώρας, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, που επικρίθηκε γιατί ενώ η χώρα πλήττονταν από τις φονικές πλημμύρες εκείνος πραγματοποιούσε επίσκεψη στο εξωτερικό. Το Σάββατο πρόκειται να βρεθεί επί τόπου και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπακ Γκι Μουν. Στόχος του να συζητήσει με κυβερνητικούς αξιωματούχους για τα έκτακτα μέτρα βοήθειας, αλλά και να επισκεφθεί τους πληγέντες.

Εντός των επόμενων ημερών στο Πακιστάν θα μεταβεί και ο Αμερικανός γερουσιαστής και πρώην υποψήφιος πρόεδρος, Τζον Κέρι, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, οι πλημμύρες είναι πιθανό να έχουν καταστρέψει σοδειές αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε όλη τη χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρωτοφανή πρωτόκολλα ασφαλείας για τον Πούτιν – Απομονωμένος σε καταφύγια υπό τον φόβο δολοφονίας
Ο Ρώσος πρόεδρος δεν επισκέπτεται τις κατοικίες του στην περιοχή της Μόσχας και στο Βάλνταϊ - Μάγειρες, φωτογράφοι και σωματοφύλακες απαγορεύεται να χρησιμοποιούν δημόσιες συγκοινωνίες και ηλεκτρονικές συσκευές κοντά του, ενώ τα σπίτια τους παρακολουθούνται
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Μυστήριο με αμερικανικό αεροσκάφος ανεφοδιασμού – Εξέπεμψε SOS πάνω από τα Στενά του Ορμούζ και χάθηκε
Το γεγονός μάλιστα ότι αμέσως μετά την εξαφάνισή του απογειώθηκαν από τη βάση Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ δύο ελικόπτερα H125, δείχνει ότι είχε ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Αεροσκάφος ανεφοδιασμού