Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Έφτασε στη Σιγκαπούρη και ο Ντόναλντ Τραμπ για την ιστορική συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Τραμπ Κιμ Γιονγκ Ουν Σιγκαπούρη
Φωτογραφία Reuters

– Προσγειώθηκε στη Σιγκαπούρη το Air Force One
– Το πρωί της Τρίτης, 12 Ιουνίου η ιστορική συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν
– Νεαρές Αμερικανίδες βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να… τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο στον πρόεδρο των ΗΠΑ
– Φορούσαν καπέλα με το προεκλογικό του σύνθηκε Make America Great Again
– Πρώτος έφτασε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας με έναν μικρό… στρατό να τον συνοδεύει

Στις 20:24 (τοπική ώρα) προσγειώθηκε στη Σιγκαπούρη το Air Force One. Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στην ασιατική χώρα για την ιστορική συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ προσγειώθηκε σε αεροπορική βάση της Σιγκαπούρης, Paya Lebar Air Base. Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε στην κορυφή της σκάλας και χαιρέτισε. Αφού κατέβηκε, χαιρέτισε την αντιπροσωπεία που τον περίμενε και μετά αποχώρησε από την αεροπορική βάση.

Δείτε την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στη Σιγκαπούρη

Τα μέτρα ασφαλείας για την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ ήταν δρακόντεια, με οπλισμένους στρατιώτες να έχουν αναπτυχθεί στην πίστα του αεροδρομίου.

Τον Αμερικανό πρόεδρο υποδέχτηκαν και δυο νεαρές Αμερικανίδες. Κρατούσαν στα χέρια τους τη σημαία των ΗΠΑ και φορούσαν καπελάκια με το προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ, Make America Great Again.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκανε δηλώσεις κατά την άφιξή του στη Σιγκαπούρη. Αφού χαιρέτισε την αντιπροσωπεία που τον υποδέχτηκε, μπήκε στη λιμουζίνα του και έφυγε. Μάλλον σκυθρωπός και σκεπτικός.

Μαζί με τον Τραμπ στη Σιγκαπούρη έχουν ταξιδέψει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ένας άνθρωπος που τους τελευταίους δυο μήνες έχει συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν τουλάχιστον δυο φορές, αλλά και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, που είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις που διατυπώνει στα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, παραδοσιακά, έχει μαζί του δεκάδες άνδρες των μυστικών υπηρεσιών που τον συνοδεύουν σε κάθε του ταξίδι. Τα πλάνα από την αυτοκινητοπομπή προς το ξενοδοχείο είναι χαρακτηριστικά.

Ο μικρός στρατός του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ήταν ο πρώτος που έφτασε στη Σιγκαπούρη. Φορούσε ξανά ένα μαύρο κοστούμι “Μάο” και μαζί του είχε έναν… μικρό στρατό με άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Οι εικόνες από τον «στρατό» που συνοδεύει τον Κιμ Γιονγκ Ουν κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου.

.

Η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν είναι προγραμματισμένη για τις 09:00 το πρωί της Τρίτης (12.06.2018). Θα είναι η πρώτη συνάντηση στην ιστορία ανάμεσα σε πρόεδρο των ΗΠΑ και ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Παρόλο που η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ήδη προγραμματίσει την… αναχώρησή του από τη Σιγκαπούρη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας θα αναχωρήσει στις 14:00 το μεσημέρι, σύμφωνα με πηγή που εμπλέκεται στον προγραμματισμό της επίσκεψής του.

Το πρόγραμμα της αναχώρησής του έχει σήμερα προσωρινό χαρακτήρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που τήρησε την ανωνυμία της.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης

Λίγες ώρες αφού έφτασε στη Σιγκαπούρη, ο Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργός της χώρας, Λι Χσιέν Λούνγκ. Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν χειραψία μπροστά στους δημοσιογράφους, ενώ αμέσως μετά είχαν έναν κύκλο προσωπικών διαβουλεύσεων.

Ποιοι άλλοι θα είναι στη… συνάντηση Κιμ – Τραμπ

Στη Σιγκαπούρη, ως απεσταλμένος του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν βρίσκεται ο αναπληρωτής διευθυντής του προεδρικού γραφείου εθνικής ασφάλειας, Ναμ Γκουάν-πιο. Ο Μουν έστειλε κι άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους στην Σιγκαπούρη, για την διεξαγωγή της ιστορικής Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Σεούλ «προσεύχεται για την επιτυχία της διάσκεψης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας» δήλωσε Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος στην Korea Herald.

Απεσταλμένους όμως έχει και η Ιαπωνία. Ομάδα επικοινωνίας υπό τον Κέντζι Κανασούγκι, επικεφαλής του Γραφείου του Ιαπωνικού υπουργείου των Εξωτερικών για την Ασία και την Ωκεανία, έφτασε στη Σιγκαπούρη. Η αποστολή της ιαπωνικής αντιπροσωπείας είναι η συλλογή πληροφοριών για τα αποτελέσματα της διάσκεψης κορυφής, αλλά και οι διαβουλεύσεις με Αμερικανούς διπλωμάτες σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας (Kyodo News Agency).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις