Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Εγγύηση – μαμούθ πλήρωσε ένας από τους σαουδάραβες πρίγκιπες για να αφεθεί ελεύθερος

Εγγύηση – μαμούθ πλήρωσε ένας από τους σαουδάραβες πρίγκιπες για να αφεθεί ελεύθερος

Σάλος είχε προκληθεί στις αρχές του μήνα όταν έγιναν γνωστές οι συλλήψεις μελών της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας με την κατηγορία της διαφθοράς.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν στις 4 Νοεμβρίου τη σύλληψη τουλάχιστον 11 μελών της βασιλικής οικογένειας, καθώς και τεσσάρων υπουργών αλλά και δεκάδων πρώην αξιωματούχων και επιχειρηματιών. Ο δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας Αλουαλίντ μπιν Τάλαλ, ένας διεθνής επενδυτής, ήταν μεταξύ των συλληφθέντων.

Την έρευνα για διαφθορά, την ξεκίνησε ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν σε μια προσπάθεια, μεταξύ άλλων, να εδραιώσει την εξουσία του.

Όλοι όσοι συνελήφθησαν αντιμετωπίζουν τις αόριστες κατηγορίες της διαφθοράς και οι περισσότεροι κρατούνται στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton του Ριάντ, που έχει μετατραπεί σε μια πολυτελή φυλακή.

Όπως έγινε γνωστό, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας άφησαν ελεύθερο τον πρίγκιπα Μίτεμπ μπιν Αμπντάλα, αφού κατέβαλε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο 64χρονος Μίτεμπ, γιος του εκλιπόντος βασιλιά Αμπντάλα, θεωρούνταν για καιρό ο πιο πιθανός διάδοχος στον θρόνο. Ο Μίτεμπ, ήταν επικεφαλής του επίλεκτου σώματος της Εθνοφρουράς.

Αξιωματούχος επεσήμανε ότι ο πρίγκιπας αφέθηκε ελεύθερος την Τρίτη, αφού κατέληξε σε «μια αποδεκτή συμφωνία». «Το ποσό της συμφωνίας δεν έχει αποκαλυφθεί, όμως πιστεύεται ότι είναι μεγαλύτερο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων», πρόσθεσε.

Προσπαθούν να πείσουν και άλλους να πληρώσουν

 

Οι αρχές της χώρας προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία με τους συλληφθέντες, ζητώντας τους να παραδώσουν κάποια περιουσιακά τους στοιχεία και να καταβάλλουν χρήματα προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

Σε συνέντευξή του στη New York Times την προηγούμενη εβδομάδα ο πρίγκιπας διάδοχος δήλωσε ότι το 95% των συλληφθέντων αποδέχονται έναν συμβιβασμό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις