Κόσμος

Εγκαταλείπει τη Νέα Υόρκη ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι αλλάζει τόπο μόνιμης διαμονής: από το κέντρο της Νέας Υόρκης μετεγκαθίσταται στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέχρι σήμερα ο Τραμπ, μεγιστάνας των ακινήτων που δραστηριοποιείται πολύ ενεργά στην αγορά της Νέας Υόρκης, δήλωνε τόπο μόνιμης κατοικίας του το διαμέρισμά του στον Trump Tower, στην Πέμπτη Λεωφόρο. Στον Τραμπ ανήκει πάντως επίσης το συγκρότημα Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς (από το 1985) και εκεί περνά πολύ περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι στη Νέα Υόρκη αφότου έγινε ένοικος του Λευκού Οίκου.

«Η οικογένειά μου και εγώ θα κάνουμε το Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα μόνιμη κατοικία μας», ανήγγειλε ο Τραμπ μέσω Twitter. «Παρά το γεγονός ότι πληρώνω εκατομμύρια δολάρια σε τέλη και φόρους σε τοπικό, δημοτικό και πολιτειακό επίπεδο, μου έχουν φερθεί πολύ άσχημα οι πολιτικοί ηγέτες της πόλης και της Πολιτείας», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Νέα Υόρκη.

Ο Τραμπ έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη, αρχικά στη συνοικία Κουίνς και κατόπιν στο Μανχάταν. Ο ουρανοξύστης στην Πέμπτη Λεωφόρο στεγάζει, εκτός από το διαμέρισμά του, την έδρα του Trump Organization, της εταιρείας ακινήτων του.

«Ως πρόεδρος, θα είμαι πάντα εκεί για να βοηθάω τη Νέα Υόρκη και τους σπουδαίους ανθρώπους της Νέας Υόρκης. Θα έχει πάντα ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου», συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικάνος.

Ο Τραμπ έχει εμπλακεί επανειλημμένα σε σφοδρές συγκρούσεις με τον δήμαρχο της πόλης της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέιζιο αλλά και με τον κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο — και οι δύο είναι Δημοκρατικοί.

«Καλά ξεκουμπίδια. Δεν είναι πως ο Ντόναλντ Τραμπ πλήρωνε ποτέ φόρους εδώ, ούτως ή άλλως. Όλος δικός σου, Φλόριντα», σάρκασε ο κυβερνήτης Κουόμο μέσω Twitter, ενώ ο δήμαρχος Ντε Μπλέιζιο, εξίσου δηκτικός, σε ανάρτησή του στον ίδιο ιστότοπο παραίνεσε «μη χτυπήσεις πέφτοντας πάνω στην πόρτα καθώς θα φεύγεις ή τίποτα τέτοιο».

Κατά την εφημερίδα The New York Times ο Τραμπ υπέβαλε αίτηση για τη μεταφορά του τόπου κατοικίας του στην Κομητεία Παλμ Μπιτς τον Σεπτέμβριο.

Ο Τραμπ διεκδικεί την επανεκλογή του τον Νοέμβριο του 2020. Εάν κερδίσει, ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει να είναι το σπίτι του ως τον Ιανουάριο του 2025.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όλεθρος στο Κίεβο από μπαράζ ρωσικών επιθέσεων: 17 νεκροί και σχεδόν 100 τραυματίες
Ουκρανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι στόχευσε κατοικημένες περιοχές - Έχουν ισοπεδωθεί κτίρια στο Κίεβο από τις πυραυλικές επιθέσεις - Η Μόσχα τονίζει ότι θα αυξήσει την πίεση
Κατεστραμμένο κτίριο στο Κίεβο
Πάνω από 90 άνθρωποι πνίγηκαν στη Γαλλία μέσα σε 15 ημέρες - Σε επιφυλακή οι αρχές για νέο κύμα καύσωνα
Η υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας της Γαλλίας ζήτησε από τους γονείς να προσέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά και κατήγγειλε επικίνδυνες συμπεριφορές νέων που πηδούν στα κανάλια από γέφυρες για να δροσιστούν
REUTERS