Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Εγκαταλείπει” τη Βρετανία λόγω Brexit η Sony

“Εγκαταλείπει” τη Βρετανία λόγω Brexit η Sony

Μια από τις άμεσες συνέπειες του Brexit Θα είναι όπως είχαν προβλέψει οι αναλυτές η αποχώρηση μεγάλων εταιρειών από τη Βρετανία. Η S;ony ανακοίνωσε ότι θα είναι μια από αυτές.

Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών Sony ανακοίνωσε λοιπόν ότι λόγω Brexit αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της σε χώρα που βρίσκεται στην Ε.Ε. και έτσι εγκαταλείπει τη Βρετανίοα για την Ολλανδία.
Η αποχώρηση της Βρετανίας θα γίνει στις 29 Μαρτίου και έτσι ο εκρπόσωπος της Sony ανακοίνωσε ότι και η αποχώρηση της εταιρείας θα γίνει ως τα τέλη του ίδιου μήνα.
Η Sony Europe θα χρειαστεί να ιδρύσει μια νέα θυγατρική στην Ολλανδία, ώστε να παραμείνει εντός του πλαισίου των κανόνων της ΕΕ μετά το Brexit. Όμως θα είναι η θυγατρική της εταιρείας στη Βρετανία αυτή που θα διαχειρίζεται τις εισαγωγές και τις πωλήσεις του ομίλου στη Γηραιά Ήπειρο και οι υπάλληλοι τδεν θα μετακινηθούν.
«Η μόνη μεταβολή θα είναι η αλλαγή της τοποθεσίας όπου θα είναι καταγεγραμμένη» η έδρα της θυγατρικής του ομίλου ηλεκτρονικών στην Ευρώπη, επέμεινε ο εκπρόσωπός της.
Η κίνηση αυτή έχει σκοπό να αποφύγει η εταιρεία την πλειάδα των τελωνειακών και κανονιστικών ελέγχων, ειδικά στην περίπτωση Μπρέξιτ χωρίς συμφωνία, ενδεχόμενο που έγινε ισχυρότερο μετά την απόρριψη του σχεδίου που διαπραγματεύθηκαν η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και οι Βρυξέλλες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις