Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εγκατέλειψαν τον Σαλά Αμπντεσλάμ οι συνήγοροί του

Εγκατέλειψαν τον Σαλά Αμπντεσλάμ οι συνήγοροί του

Η στάση του Σαλά Αμπντεσλάμ, του μοναδικού επιζώντα από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς, φαίνεται πως εξόργισε ακόμη και τους ανθρώπους που είχαν αναλάβει να τον υπερασπιστούν.

Οι δικηγόροι του Αμπντεσλάμ, του μόνου από τους φανατικούς που έστειλαν οι τζιχαντιστές να αιματοκυλήσουν τη Γαλλία που επέζησε, ανακοίνωσαν την Τετάρτη (12.10.2016) ότι παραιτούνται από την υπεράσπιση του Γάλλου τρομοκράτη, ο οποίος κρατείται στην απομόνωση, σε φυλακή υψίστης ασφαλείας κοντά στο Παρίσι.

Από την ημέρα που συνελήφθη στις Βρυξέλλες, ο Αμπντεσλάμ έχει αρνηθεί να μιλήσει. Και έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα μιλήσει σε κανέναν και δεν θέλει εκπροσώπηση. Οι συνήγορό του, Φρανκ Μπερτόν και Σβεν Μέρι αποφάσισαν να του… κάνουν το χατίρι και να εγκαταλείψουν την υπεράσπισή τους. Ανακοίνωσαν την απόφασή του στο κανάλι BFM TV.

Ο Φρανκ Μπερτόν - Φωτογραφία Reuters

“Έχουμε πειστεί και μας έχει πει ότι δε θα μιλήσει και θα κάνει χρήση του δικαιώματος να παραμείνει σιωπηλός. Τι μπορούμε να κάνουμε; Έχω δηλώσει από την αρχή ότι αν ο πελάτης μου παραμείνει σιωπηλός, θα παραιτηθώ από την υπόθεση” δήλωσε ο Μπερτόν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε