Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Το έγκλημα που συγκλόνισε τη Βρετανία! Απήγαγαν, βασάνισαν και δολοφόνησαν 2χρονο – Συνελήφθη ξανά για παιδική πορνογραφία

Το έγκλημα που συγκλόνισε τη Βρετανία! Απήγαγαν, βασάνισαν και δολοφόνησαν 2χρονο – Συνελήφθη ξανά για παιδική πορνογραφία

Έχουν περάσει 24 χρόνια από το έγκλημα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη της Βρετανίας. Δύο παιδιά είχαν απαγάγει, βιάσει και δολοφονήσει 2χρονο αγοράκι.

Η μητέρα του 2χρονου James Bulger, Denise, ξεσπά για τον 35χρονο σήμερα δολοφόνο του γιου της. Συνελήφθη για δεύτερη φορά με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Αλλά και πάλι έχει εξασφαλίσει να διατηρεί την ανωνυμία του, καθώς είχαν αλλάξει ταυτότητες στον Jon Venables και τον Robert Thompson.

“Άλλη μια φορά που είμαι η τελευταία που το μαθαίνω”, δήλωσε η Denise. Ο Jon Venables συνελήφθη πριν από μία εβδομάδα. Δεύτερη φορά από τότε που αποφυλακίστηκε. “Είμαι εξοργισμένη που είμαι τελευταία που το μαθαίνω. Αυτό έγινε πριν από μία εβδομάδα και ενημερώθηκα πριν από λίγες ώρες από τον Τύπο. #JusticeForJames”.

O Jon Venables και ο Robert Thompson ήταν 10 ετών όταν απήγαγαν τον 2χρονο James. Αφού τον βασάνισαν, τον δολοφόνησαν και τον πέταξαν στις γραμμές του τρένου το 1993. Ο Venables, 35 ετών σήμερα, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα μετά από έρευνα των αρχών σπίτι του. Βρήκαν αποτρόπαιες εικόνες στον υπολογιστή του και ενημέρωσαν την αστυνομία. Είναι η δεύτερη φορά που ο δολοφόνος επιστρέφει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Είχε συλληφθεί ξανά για παιδική πορνογραφία το 2010.

Η νέα ταυτότητα του δολοφόνου προστατεύεται από μια διαχρονική εντολή ανωνυμίας. Από την απελευθέρωσή του το 2001 έχει αλλάξει τέσσερις φορές. Η σύλληψή του οδήγησε σε έντονες αντιδράσεις, με πολλούς να ζητούν να μην απελευθερωθεί ξανά. “Τώρα πρέπει πραγματικά να τεθεί το ερώτημα αν έχει τελικά εξαντλήσει τις πιθανότητες”, δήλωσε πηγή κοντά στην οικογένεια. “Πάμε ξανά” ήταν το πρώτο μήνυμα της μητέρας του μικρού James όταν άκουσε ότι συνελήφθη ξανά.

Ο Venables, σύμφωνα με πληροφορίες της Sun, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε φυλακή υψίστης ασφαλείας που δεν μπορεί να γίνει γνωστή για νομικούς λόγους. Κρατείται πλέον για παραβίαση των όρων δια βίου αποφυλάκισης που έλαβε όπως και ο Robert Thompson μετά τα βάναυσα βασανιστήρια και τη δολοφονία του James Bulger το 1993. Ήταν και οι δύο τότε 10 ετών όταν το έγκλημά τους συγκλόνισε τη Βρετανία. Έγιναν οι νεότεροι δολοφόνοι στη σύγχρονη αγγλική ιστορία και τον υπ’ αριθμόν 1 εχθρό εκατομμυρίων πολιτών.

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Οι δύο 10χρονοι James Bulger και Robert Thompson είχαν αρπάξει τον 2χρονο James έξω από κρεοπωλείο στο Bootle, στο Merseyside. Το ακρωτηριασμένο σώμα του παιδιού βρέθηκε σε σιδηροδρομική γραμμή στο Walton, στο Λίβερπουλ, μετά από δύο ημέρες.

Κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του Bulger τον Νοέμβριο του 1993 και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση μέχρι τα 18 τους χρόνια. Απελευθερώθηκαν το 2001 και αφού έκτισαν 8 χρόνια της ποινής τους. Ωστόσο μέχρι το 2010 ο Venables επέστρεψε στη φυλακή επειδή παραβίασε τους όρους αποφυλάκισής του. Είχε πιαστεί με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Διαπιστώθηκε ότι είχε “κατεβάσει” και διανέμει εκατοντάδες εικόνες παιδικής κακοποίησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις αφορούσαν βιασμούς θυμάτων ακόμα και δύο ετών. Έστελνε μηνύματα σε άλλο παιδόφιλο ισχυριζόμενος πως ήταν παντρεμένη μητέρα που κακοποίησε την 8χρονη κόρη της. Έκανε προσφορά για να μπορεί να έχει πρόσβαση στο παιδί. Απελευθερώθηκε ξανά το 2013, με τους Denise και Ralph Bulger να δηλώνουν ότι είναι τρομοκρατημένοι από την απόφαση. “Είναι ζήτημα χρόνου να περάσει ξανά στην επιθυμία του για μικρά παιδιά. Ο Jon Venables είναι και ήταν πάντα δολοφόνος και δεν θα αλλάξει ποτέ. Θα είναι πάντα κίνδυνος για τα παιδιά και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να είναι στη φυλακή για μια ζωή”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις