Κόσμος

Εγκρίθηκε και το εμβόλιο της Οξφόρδης και της Astra Zeneca στην Βρετανία

Η Βρετανία είναι ξανά η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο που εγκρίνει άλλο ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι πιο φθηνό και διατηρείται σε απλά ψυγεία.

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενέκριναν το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca. Είναι το δεύτερο εμβόλιο που που εγκρίνεται στην Βρετανία. Η Βρετανία επίσης έγινε σήμερα η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

“Η κυβέρνηση δέχθηκε σήμερα τη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να δώσει άδεια χρήσης στο εμβόλιο κατά της covid-19 του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας νωρίς σήμερα το πρωί.

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που εγκρίνει αυτό το εμβόλιο από το οποίο έχει παραγγείλει ήδη 100 εκατομμύρια δόσεις.

Η έγκριση δόθηκε έπειτα από τη διεξαγωγή “εντατικών κλινικών δοκιμών και μιας σε βάθος ανάλυσης των δεδομένων από τους ειδικούς της MHRA, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο τηρεί τους αυστηρούς κανόνες ασφαλείας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ τόνισε ότι η έγκριση του εμβολίου αυτού προσφέρει έναν δρόμο εξόδου από την πανδημία ως την άνοιξη, όταν θα έχουν ήδη εμβολιαστεί εκατομμύρια ευάλωτοι πολίτες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το συνιστώμενο διάστημα των 12 εβδομάδων μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca είναι “πολύ βοηθητικό”, καθώς με αυτό τον τρόπο περισσότεροι άνθρωποι θα μπορέσουν να λάβουν την πρώτη δόση, η οποία από μόνη της προσφέρει μεγάλο ποσοστό προστασίας.

Αυτό είναι το δεύτερο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που εγκρίνει η MHRA, μετά από αυτό των Pfizer/BioNTech, το οποίο έχει χορηγηθεί ήδη σε περισσότερους από 600.000 ανθρώπους από τις 8 Δεκεμβρίου.

Το εμβόλιο της AstraZeneca και της Οξφόρδης αναμένεται με αγωνία για πρακτικούς λόγους: είναι πιο φθηνό και διατηρείται σε απλά ψυγεία, την ώρα που αυτό των Pfizer/BioNTech πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία -70 βαθμών Κελσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί το ABC να απολύσει άμεσα τον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ: «Ο κόσμος είναι θυμωμένος»
«Πότε θα απολύσει το δίκτυο ψευδών ειδήσεων ABC τον απολύτως μη αστείο Τζίμι Κίμελ, ο οποίος διευθύνει χωρίς καμία ικανότητα μια από τις εκπομπές με τις χαμηλότερες τηλεθεάσεις στην τηλεόραση;», έγραψε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
«Εκτιμάται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μεταξύ των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης» λέει η νορβηγική επιτροπή
Η Γιούλια Ναβάλναγια, συζύγου του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι και η οργάνωση αρωγής Αίθουσες Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών είναι φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης
Ένα αντίγραφο του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης βρίσκεται στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ, όπου ανακοινώνεται ο νικητής, στο Όσλο της Νορβηγίας