Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Είδε από webcam να μπαίνουν σπίτι του – Έπιασαν τον κλέφτη οι γείτονες

Είδε από webcam να μπαίνουν σπίτι του – Έπιασαν τον κλέφτη οι γείτονες

Η άμεση αντίδραση του David Pearce και των γειτόνων του και το DNA του κλέφτη στοίχισαν στον Dorian Puka 9μηνη φυλάκιση και απέλαση μετά την απελευθέρωσή του.

Ο 21χρονος πιάστηκε επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που προσπαθούσε να διαρρήξει ένα σπίτι, καθώς ο ιδιοκτήτης του, που βρισκόταν διακοπές στη Γαλλία, τον είδε μέσω webcam. Χωρίς να χάσει χρόνο ενημέρωσε τους γείτονές του που κυνήγησαν τους δύο κλέφτες. Έπιασαν τον 21χρονο που κρύφτηκε σε έναν θάμνο και βρέθηκε από το DNA του ότι είχε διαρρήξει ένα ακόμα σπίτι πριν από ένα μήνα.

Ο Dorian Puka παραδέχτηκε τις διαρρήξεις και καταδικάστηκε σε 9 μήνες φυλάκιση ενώ αποφασίστηκε να απελαθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την απελευθέρωσή του. “Το ακίνητο ήταν άδειο. Ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν διακοπές στη Γαλλία και θα επέστρεφε στις 30 Αυγούστου. Είδε δύο άντρες να προσπαθούν να μπουν σπίτι του μέσω webcam και ειδοποίησε έναν γείτονα. Εκείνος δεν μπορούσε να φύγει από το σπίτι επειδή είχε μικρά παιδιά και ενημέρωσε κάποιον άλλο. Όταν πήγε και είδε τις πόρτες ανοιχτές, κάλεσε την αστυνομία. Όταν τους φώναξε, οι ληστές τράπηκαν σε φυγή”, σημείωσε η Ruxana Nasser από τη δίωξη.

Ο ένας από τους διαρρήκτες ξέφυγε με μία BMW, ενώ ο Puka κρύφτηκε σε ένα θάμνο όπου και τον βρήκαν. Αφού εκτίσει την ποινή του στη φυλακή, θα απελαθεί από τη χώρα όπου βρισκόταν χωρίς νόμιμα χαρτιά.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε