Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ειδομένη: “Ακούσαμε το κορίτσι να ουρλιάζει” – Δύο νέες μαρτυρίες για την κατηγορία παιδοφιλίας

Φωτό / EPA
Φωτό / EPA

Ένα νέο δημοσίευμα φέρνει στο προσκήνιο την υπόθεση για τον φερόμενο ως παιδόφιλο πρόσφυγα στην Ειδομένη. Δύο μαρτυρίες προστίθενται στο χρονικό της περίεργης αυτής υπόθεσης, που έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στη χώρα μας…

Με νέο δημοσίευμά της, η βρετανική Daily Mail επαναφέρει το ζήτημα που συγκλόνισε την χώρα την εβδομάδα που μας πέρασε. Στο πρώτο της δημοσίευμα η Daily Mail ανέφερε πως ένας πρόσφυγας λιντζαρίστηκε και διαπομπεύτηκε από άλλους πρόσφυγες, καθώς κατηγορήθηκε πως αποπειράθηκε να βιάσει ένα 7χρονο κοριτσάκι που βρισκόταν στον προσφυγικό καταυλισμό της Ειδομένης στα σύνορα με τα Σκόπια.

“Οι Σύροι ήρωες”

Χωρίς να έχει ακόμη εξακριβωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί, ένα νέο της δημοσίευμα σκιαγραφεί το προφίλ δύο ανδρών που παρέδωσαν τον άνδρα στην αστυνομία. Τους αποκαλεί “Σύρους ήρωες” και παρουσιάζει την εκδοχή τους για το συμβάν.

Οι ίδιοι μίλησαν στην αγγλική εφημερίδα και τόνισαν πως έλαβαν δράση όταν άκουσαν τις φωνές του 7χρονου κοριτσιού. Οι άνδρες έσπευσαν στο σημείο, πίσω από χημικές τουαλέτες, την ώρα που ο πατέρας του κοριτσιού φώναζε “προσπαθεί να βιάσει την κόρη μου”.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως οι δυο τους βρήκαν τον άνδρα και το μικρό κορίτσι χωρίς ρούχα. Πρώτος στο σημείο έφτασε ο 29χρονος σεφ Bashar Al-Ali, από την πόλη Ντέιρ αλ – Ζορ της Συρίας, ο οποίος εκείνη την ώρα έπινε καφέ και είδε τον φέρομενο ως παιδόφιλο να κρατά το 7χρονο κορίτσι από το χέρι.

Ο Αφγανός την οδήγησε πίσω από τις τουαλέτες και τότε εκείνη άρχισε να ουρλιάζει“, δήλωσε στην ωρετανική εφημερίδα. “Έτρεξα στο σημείο και είδα πως προσπαθούσε να της βγάλει το παντελόνι και την μπλούζα. Τον άρπαξα και άρχισα να τον κλωτσάω“.

Ο 24χρονος Dldar Sedo, ένας ράφτης από το Χαλέπι, προσθέτει: “Όλοι ακούσαμε τις φωνές. Οι άνθρωποι ήθελαν να τον σκοτώσουν, αλλά είπαμε όχι, δεν είναι δουλειά μας να τον σκοτώσουμε. Βρισκόμαστε σε μια πολιτισμένη χώρα και πρέπει να αφήσουμε την αστυνομία να αναλάβει την υπόθεση“.

Περισσότερες μαρτυρίες

“Ένιωσα οργή επειδή το κορίτσι είναι ομοεθνής μου” δηλώνει την ίδια ώρα ο 26χρονος Mohammed Al-Mulhem, που έχει κι εκείνος ένα παιδί και κατάγεται από την πόλη Ντέιρ αλ – Ζορ, η οποία έχει καταληφθεί από τους τζιχαντιστές του ISIS. Και συνεχίζει: “Ταξίδεψα από την Συρία μαζί με φίλους και συγγενείς και είμαι πάντα ο άνδρας που τους προστατεύει. Δεν αφήσαμε κανέναν να τον χτυπήσει ή να τον κλωτσήσει”.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail, οι δύο άνδρες φαίνονται να προσπαθούν να παραδώσουν τον Αφγανό φερόμενο ως δράστη στις αστυνομικές αρχές και να τον κρατήσουν μακριά από τον όχλο που τον λίντσαρε.

Ο 24χρονος Sedo είπε ακόμη στην βρετανική εφημερίδα: “Για να πω την αλήθεια δεν το είδαμε να συμβαίνει. Δεν μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι αν ήταν πραγματικό έγκλημα ή αν είχε “κατασκευαστεί” από τον πατέρα του κοριτσιού για να πάρει εκδίκηση από κάποιον για παράδειγμα“.

“Έτσι πήραμε τον έλεγχο και προστατέψαμε τον άνδρα από έναν πιθανό ξυλοδαρμό, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε να φύγει. Θέλαμε η αστυνομία να ασχοληθεί με την υπόθεση”, καταλήγει ο ίδιος…

Πηγή: dailymail.co.uk
Φωτογραφίες: EPA – Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε