Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Εικόνες αποκάλυψης από τις φωτιές στο Λος Αντζελες

Εικόνες αποκάλυψης από τις φωτιές στο Λος Αντζελες

Εκτός ελέγχου είναι η μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια η οποία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Ήδη οι πύρινες γλώσσες έχουν κατακάψει τα πάντα στο πέρασμά τους.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και ενισχύεται από τους θυελλώδεις ανέμους. Ήδη στο πέρασμά της έχει καταστρέψει δεκάδες κτίρια στο νότιο τμήμα της Πολιτείας της Καλιφόρνια, όπου περιοχές εκκενώνονται και εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.

https://twitter.com/turfstarwolf/status/1182658325416050688?s=20


Η πυρκαγιά σε έκταση περίπου 16.000 στρεμμάτων, ονομάσθηκε Saddleridge Fire και εκδηλώθηκε αρχικά σε συνοικία στο βόρειο Λος Άντζελες γύρω στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης. Ανάγκασε τις αρχές να εκδώσουν διαταγές για την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Κέντρα φιλοξενίας δημιουργήθηκαν κατεπειγόντως για να στεγασθούν οι άνθρωποι αυτοί.

Οι θερμοί άνεμοι, χαρακτηριστικοί αυτής της Πολιτείας, θα συνεχισθούν να εντείνουν τις επικίνδυνες συνθήκες μέχρι σήμερα το βράδυ, προειδοποίησαν οι αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες (NWS). Ριπές ανέμου ταχύτητας άνω των 100 χλμ/ώρα είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιές σε δένδρα και γραμμές ηλεκτροδότησης, διευκρίνισαν.

Εντυπωσιακές εικόνες από φλόγες που απειλούν οδούς και κατοικίες κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λίγο περισσότερο από 50 χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες έχει ξεσπάσει άλλη πυρκαγιά. Ένα ελικόπτερο και περισσότεροι από 200 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ο οποίες έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 74 κτίρια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις