Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Εικόνες σοκ! 100 νεοναζί χτυπούν ανελέητα 20 πρόσφυγες [vid]

Εικόνες σοκ! 100 νεοναζί χτυπούν ανελέητα 20 πρόσφυγες [vid]

Τρομακτικές σκηνές βίας εκτυλίχτηκαν σε μια μικρή γερμανική πόλη μεταξύ 100 νεοναζί και 20 προσφύγων.

Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί ρίχτηκαν στους δρόμους σε μια προσπάθεια να καταστείλουν τα επεισόδια που ξέσπασαν σε μια πλατεία της αγοράς στην ανατολική πόλη Bautzen.

Οι πρόσφυγες ήταν πολύ λιγότεροι στις οδομαχίες όπου συμμετείχαν περίπου 100 άνθρωποι. Η αναλογία τους με τους νεοναζί ήταν 1 προς 4.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Thomas Knaup δήλωσε ότι οι νεοναζί φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα στη μικρή πλατεία κοντά στο εμπορικό κέντρο Konmarkt. Ακολούθησαν τους αιτούντες άσυλο στο καταφύγιό τους παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των αστυνομικών να τους κρατήσουν.

Τρομακτικές εικόνες εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της ανατολικής Γερμανίας, όταν το βράδυ της Τετάρτης, περίπου 100 μέλη νεοναζιστικής οργάνωσης, επιτέθηκαν σε μετανάστες. Σοκάρουν οι εικόνες.

Ορισμένοι νεοναζί αργότερα πέταξαν πέτρες σε ασθενοφόρο που είχε σπεύσει στο καταφύγιο για να μεταφέρει έναν τραυματισμένο πρόσφυγα. Εδώ και λίγο καιρό οι εντάσεις μεταξύ εθνικιστών και προσφύγων έχουν ενταθεί στο Bautzen μετά και την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στη Γερμανία.

Πηγή: Metro

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε