Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Εικόνες σοκ από την κατάρρευση κτιρίου στην Ινδία – Video

Εικόνες σοκ από την κατάρρευση κτιρίου στην Ινδία – Video

Εξαώροφο, υπό κατασκευή, κτίριο κατέρρευσε πάνω σε γειτονικό κτίσμα στην περιοχή Γκρέιτερ Νόιντα στην Ινδία. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι δυο νεκροί και δεκάδες εγκλωβισμένοι.

Όλα έγιναν αργά το βράδυ της Τρίτης, την ώρα που στο κτίριο βρίσκονταν τουλάχιστον 12 εργάτες σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας στην Ινδία, υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον 15 εγκλωβισμένους.

Η κατάρρευση του εξαώροφου κτιρίου υπό ανέγερση προκάλεσε και την κατάρρευση δεύτερου, γειτονικού κτιρίου, τεσσάρων ορόφων. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η τύχη των ανθρώπων που ζουν στο δεύτερο αυτό κτίριο. Η περιοχή Γκρέιτερ Νόιντα βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί.

Όπως μετέδωσε το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο, σωστικά συνεργεία έχουν βρει τουλάχιστον δύο πτώματα. Υπάρχουν φόβοι ότι οι παγιδευμένοι μπορεί να είναι πολύ περισσότεροι, ακόμη και 50! Στο κτίριο διέμεναν τουλάχιστον δέκα οικογένειες, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο India TV.

Από την εθνική μονάδα αντιμετώπισης καταστροφών ζητήθηκε να προσφέρει όποια βοήθεια είναι δυνατόν και ιατρικές φροντίδες στους τραυματίες, ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού του κρατιδίου Ούταρ Πραντές σε ανάρτησή του στο Twitter.

Έρευνες και οργή στην Ινδία

Περισσότεροι από 100 διασώστες έσπευσαν στο σημείο και άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες στα συντρίμμια. Όλο το βράδυ δεν σταμάτησαν να αναζητούν επιζώντες στα ερείπια. Επιστρατεύτηκαν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Εξοργισμένοι κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν ότι ενώ η κατάρρευση των κτιρίων έγινε περίπου στις 20:30 το βράδυ της Τρίτης, η αστυνομία και η Πυροσβεστική έφτασαν στο σημείο μια και μιάμιση ώρα αργότερα!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και news.com.au
Φωτογραφίες: EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις