Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Εικόνες σοκ: Μέσα στο τζαμί του Κεμπέκ μετά το μακελειό [pics]

Εικόνες σοκ: Μέσα στο τζαμί του Κεμπέκ μετά το μακελειό [pics]

Παντού αίμα. Η απόδειξη ενός (ακόμα) μακελειού. Οι εικόνες που αποτυπώνουν τη φρίκη των όσων έγιναν στον Καναδά την περασμένη Δευτέρα, όταν νεαρός με ακροδεξιές απόψεις εισέβαλε σε τζαμί και εκτέλεσε έξι ανθρώπους. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Αίμα στους τοίχους, στο πάτωμα, στα χαλιά, στις σκάλες, ακόμη και στην αποθήκη του Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο. Σε ένα από τα τζάμια του κτιρίου, το ίχνος από μια σφαίρα. Εικόνες που σοκάρουν και μπορούν να αποτυπώσουν μόνο ένα μέρος της φρίκης που έζησαν όσοι βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης μέσα στο τέμενος.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά που είχαν πάει για να προσευχηθούν. Που δεν προκάλεσαν, δεν απείλησαν κανέναν. Αλλά έγιναν θύματα του μίσους ενός νεαρού ανθρώπου που τρεφόταν από το μίσος για τους άλλους.

Το γεγονός πως ίχνη από αίμα υπάρχουν στην αποθήκη και σε σκάλες δείχνει πως τα θύματα προσπάθησαν να βρουν τρόπο να ξεφύγουν από το αμοκ του 27χρονου, να κρυφτούν και να γλιτώσουν ή να έτρεξαν στον πρώτο όροφο όπου βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά για να τους ειδοποιήσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ

Ο 27χρονος δράστης, Αλεξάντρ Μπισονέτ, ένας Γαλλο-καναδός, έδρασε μόνος. Σύμφωνα με την αστυνομία ήταν οπλισμένος με ένα 9αρι πιστόλι και ένα μακρύκαννο όπλο.

Κάτοικοι της περιοχής αποκαλύπτουν ότι είχε από τον περασμένο Ιούλιο ένα διαμέρισμα κοντά στο τέμενος. Οδηγούσε ένα φορτηγάκι μάρκας Μιτσουμπίσι είπε ένας από τους γείτονές του. Ένας άλλος είπε πως δεν του είχε μιλήσει ποτέ και το μόνο που ξέρει είναι πως συχνά ακουγόταν από το διαμέρισμά του κάποιος να παίζει πιάνο. Γείτονας των γονιών του υποστήριξε στο CBS πως ο δράστης συγκατοικούσε με τον δίδυμο αδερφό του.

Αν και ακόμη, δυο 24ωρα μετά το μακελειό, η αστυνομία του Καναδά δεν έχει αποκαλύψει το κίνητρο που όπλισε το χέρι του 27χρονου και κόστισε έξι ζωές, φίλοι του 27χρονου δεν κρύβουν ότι εξέφραζε συχνά αισθήματα κατά των μεταναστών, ειδικά των μουσουλμάνων.

Φωτογραφίες: Reuters
Με πληροφορίες από
Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε