Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Εικόνες σοκ: Σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με σκουπιδιάρικο κι “έσπασε” στα δυο [pics, vids]

σχολικό

Ένα παιδί κι ένας καθηγητής έχασαν τη ζωή τους από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Πέμπτη (17.05.2018) στο Νιου Τζέρσεϊ. Σχολικό λεωφορείο, άγνωστο ακόμα πως, συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο.

Οι εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος είναι σοκαριστικές. Το σχολικό λεωφορείο φαίνεται πως από τη σύγκρουση κόπηκε στα δυο. Διαλύθηκε σε τέτοιο σημείο που η καρότσα του “ξεκόλλησε” από το σασί του οχήματος.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι δυο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Πρόκειται για ένα παιδί κι έναν καθηγητή. Οι αρχές, όμως, δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν περίπου 40 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους σοβαρά.

Άγνωστο πως συγκρούστηκαν σχολικό και σκουπιδιάρικο

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη (17.05.2018) στον αυτοκινητόδρομο Interstate 80, στο Νιου Τζέρσεϊ. Το σημείο του τροχαίου βρίσκεται στην κοινότητα Μάουντ Όλιβ, περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Νέας Υόρκης. Όλα συνέβησαν στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης (σ.σ. 17:30 ώρα Ελλάδας) αλλά ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί η αιτία της σύγκρουσης.

Το σχολικό λεωφορείο είχε αναχωρήσει από την πόλη Παράμους, περίπου 80 χιλιόμετρα από το σημείο. Μετέφερε 45 ανθρώπους, 38 μαθητές που συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή και επτά ενήλικους που τους συνόδευαν, σύμφωνα με τις αρχές.

Συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο και ανατράπηκε. Οι φωτογραφίες από το σημείο «μαρτυρούν» μια σφοδρότατη σύγκρουση.

Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες του λεωφορείου τραυματίστηκαν, ορισμένοι βαριά, όπως και ο οδηγός του απορριμματοφόρου, διευκρίνισε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Νιου Τζέρσεϊ, ο Φιλ Μέρφι, ο οποίος μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος.

Μετά το αιματηρό τροχαίο, οι σχολικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν όλες τις εκπαιδευτικές εκδρομές μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις