Κόσμος

Είναι αυτός ο βασιλιάς του twitter; Γερμανός πρωθυπουργός κρατιδίου διαχειρίζεται μόνος του το λογαριασμό του και διαπρέπει!

Ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός γερμανικού κρατιδίου (της Θουριγγίας) στέφεται …βασιλιάς του Twitter ανάμεσα στους ομολόγους του.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά τους εμπειρογνώμονες ο Μπόντο Ράμελοφ, έχει αντιληφθεί περισσότερο από άλλους Γερμανούς πολιτικούς τη δυναμική των κοινωνικών δικτύων, έχοντας μάλιστα στο ενεργητικό του περισσότερα από 38.400 tweets και πάνω από 17.600 follοwers.

Ο βασιλιάς του Twitter, όπως χαρακτηρίζει τον Ράμελοφ η αριστερή εφημερίδα του Βερολίνου Neues Deutschland, σε αντίθεση με τους ομολόγους του των άλλων γερμανικών κρατιδίων γράφει ο ίδιος τα tweets, ανεβάζει ο ίδιος φωτογραφίες, σχολιάζει αυτά που γράφουν οι άλλοι αλλά και προκαλεί συνάμα.

«Λόγια του αέρα και πράξεις μηδέν! Φούσκωσε τα μάγουλα σαν βάτραχος και μετά ξεφούσκωσε», έγραψε για τον επικεφαλής του ξενοφοβικού αντιευρωπαϊκού δεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) Μπγιορν Χέκε, ο οποίος ήθελε να τον μηνύσει επειδή ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του με ανυψωμένο το χέρι (σημ. δηλαδή σαν να χαιρετά ναζιστικά), αλλά τελικά δεν το έκανε. Λεκτική επίθεση έκανε και στους ακτιβιστές της Antifa λέγοντας σε βίντεο «με αηδιάζει το πόσο υπερφίαλοι είστε», κάτι που προκάλεσε έναν έντονο διάλογο στο διαδίκτυο.

O ίδιος ο Ράμελοφ υπεραμύνεται των έντονων αντιπαραθέσεων μέσω των κοινωνικών δικτύων λέγοντας πως στο Twitter εκφράζεται ως απλός πολίτης, όπως θα έκανε δηλαδή ο καθένας σε κάποιο στέκι της Βαυαρίας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μέρος της επικοινωνίας του και ο βαθμός ανταπόκρισης είναι τόσο μεγάλος διότι εμφανίζεται όπως είναι, εξήγησε στη Neues Deutschland.

Κατά τον επικοινωνιολόγο Πάτρικ Ντόνγκες, ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας είναι της μόδας διότι «η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο προσωπικό και το επίσημο σχόλιο γίνεται ολοένα και περισσότερο ρευστή».

Ο Μπόντο Ράμελοφ «είναι από τους λίγους πολιτικούς οι οποίοι έχουν αντιληφθεί πως λειτουργεί το μέσον Twitter», λέει ο πολιτικός σύμβουλος, και μπλόγκερ/ blogger Μάρτιν Φουκς, ο οποίος δραστηριοποιείται σε πλατφόρμα παρακολούθησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. O διαχωρισμός του πολιτικού, του πρωθυπουργού και του ιδιώτη δεν είναι δυνατός κατά τον Φουκς. «Οι προσπάθειες άλλων πολιτικών να έχουν δύο διαφορετικούς λογαριασμούς απέτυχαν», όπως λέει στη Neues Deutschland.

Σύμφωνα δε με τις παρατηρήσεις του μόνο 6 από τους 16 συνολικά πρωθυπουργούς των γερμανικών κρατιδίων και μόνο το ένα πέμπτο των ομοσπονδιακών υπουργών κάνουν χρήση του Twitter, ενώ αντίθετα το χρησιμοποιεί το 60% των βουλευτών της γερμανικής Βουλής ( Bundestag / Μπούντεστακ). «Το Twitter βοηθά να γίνει αισθητή η παρουσία κάποιου», ενώ δεν είναι και τόσο τρομερό «αν κάποιο tweet ξεφύγει και μια φορά», όπως προσθέτει χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Ιράν ξεκινούν τις τεχνικές συζητήσεις για το «μνημόνιο κατανόησης» – Αποδεσμεύονται 6 δισ. δολάρια από τα παγωμένα assets
«ΗΠΑ και Ιράν αναστέλλουν τις επιθέσεις τους και συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις τους παρά την επανέναρξη των εχθροπραξιών τις τελευταίες ημέρες», επιβεβαίωσε Αμερικανός αξιωματούχος
Majid Asgaripour
Σκάνδαλο στη Γαλλία για τη Vinted: Έρευνα για πιθανή διακίνηση παιδιών μέσω αγγελιών – Παιχνίδια με εξωφρενικές τιμές και ύποπτες περιγραφές
Μία από τις αγγελίες αφορούσε «λούτρινο κουνελάκι» με τιμή 1.000 ευρώ - Στην περιγραφή αναφερόταν ως «θηλυκό, τριών ετών», με βάρος περίπου 13 κιλά και ύψος 91 εκατοστά, ξανθό, γαλανομάτικο και υπάκουο
Η πλατφόρμα Vinted
Βλαντίμιρ Πούτιν: Αναμένει τους αμερικανούς διαπραγματευτές στη Μόσχα όταν οι ΗΠΑ πάψουν να ασχολούνται με το Ιράν
Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι η προσοχή των ΗΠΑ έχει αποσπαστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία αφότου άρχισε η αμερικανοϊσραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν
Russian President Vladimir Putin gives an interview to journalist Pavel Zarubin in Moscow, Russia, June 28, 2026. Sputnik/Gavriil Grigorov/Pool via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.
Ρεκόρ Γκίνες με 5.000 χορευτές στην Τουρκία – Ο ποντιακός χορός παρουσιάστηκε ως «τουρκικός»
Το θέμα είναι βέβαια ότι οι Τούρκοι χαρακτήρισαν τον ποντιακό ως μέρος της τουρκικής παραδοσιακής πολιτιστικής κληρονομιάς τους με τα μέσα της χώρας να δίνουν έκταση στο θέμα
Τούρκοι χορεύουν ποντιακό χορό
9