Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Είναι και οι Γερμανοί σπάταλοι κυρία Μέρκελ! Διαβάστε πως…

Είναι και οι Γερμανοί σπάταλοι κυρία Μέρκελ! Διαβάστε πως…

Θα περίμενε κανείς ότι τα εκατομμύρια των φορολογούμενων καταλήγουν σε αμυντικές δαπάνες. Αμ δε! Ο γερμανικός στρατός έχει άλλα σχέδια… Τελικά, δεν είναι μόνο οι Έλληνες τεμπέληδες φράου Μέρκελ!

Παράγει τα δικά του αντηλιακά, σταγόνες για τον βήχα και βάλσαμο χειλιών αντί να τα αγοράζει από τα ράφια των καταστημάτων. Και δεν το αποκάλυψε καμιά… φυλλάδα αλλά το ίδιο το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Βέβαια, περίπου το 90% από ορισμένα προϊόντα φροντίδας που φτιάχνει ο ίδιος ο στρατός καταλήγουν στα σκουπίδια, επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο στρατός της Γερμανίας δαπάνησε 20 εκατομμύρια ευρώ στην κατασκευή εγκαταστάσεων για την παραγωγή των δικών του προϊόντων, στα οποία περιλαμβάνονται εντομοαποθητικά και σπρέι για τη μύτη.

Οι ελεγκτές επικαλούνται επίσης στην έκθεσή τους μία ομοσπονδιακή υπηρεσία η οποία είχε 4.350 υπολογιστές, αλλά μόνον 1.800 εργαζομένους.
Οι ελεγκτές εξέδωσαν έναν κατάλογο με ευρύτερες συστάσεις για να “σφίξουν τα λουριά” στο σύστημα διαχείρισης των φόρων της χώρας και σε άλλους τομείς, η εφαρμογή των οποίων θα μπορούσε να εξοικονομεί στη Γερμανία περίπου 10 δισεκατομμύρια ετησίως.

Πως τα φέρνει η ζωή ε; Γίνονται σπάταλες και στη Γερμανία, όχι μόνο στην Ελλάδα; Τι θα έχουν να πουν άραγε τώρα η Άνγκελα Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και όλοι οι υπόλοιπο Γερμανοί που κατηγορούσαν τους «τεμπέληδες και σπάταλους Έλληνες» ή τους Ιταλούς ή τους Ισπανούς;

Η έκθεση θα φέρει σε αμηχανία πολλούς στη Γερμανία, όπου οι αξιωματούχοι ήταν ιδιαίτερα εκφραστικοί όταν επέκριναν την Ελλάδα και άλλες πληγείσες από την κρίση χώρες της ευρωζώνης για αδυναμία επαρκούς συλλογής των φόρων, σύμφωνα με το Reuters.

Οι ελεγκτές αμφισβητούν την ορθότητα μιας μείωσης του προσωπικού των ελεγκτών των φορολογικών υπηρεσιών, το οποίο οδήγησε σε μια μείωση του αριθμού των ελεγκτών και μια ανάλογη μείωση στα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος από τα 911 εκατομμύρια ευρώ το 2005 στα 787 εκατομμύρια ευρώ το 2010.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας θα μπορούσε να περιορίσει το έλλειμμά της και το κρατικό χρέος με ταχύτερο ρυθμό εξαλείφοντας ορισμένες από τις σπατάλες, επισημαίνεται στην έκθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια γαλλογερμανική κόντρα; Σόιμπλε-Μοσκοβισί έδωσαν όρκους… αγάπης

Γερμανία: 23 χρόνια μετά την πτώση του τείχους

17 δισ. τα δάνεια που θα χρειαστεί η Γερμανία – Λογιστικά παιχνίδια καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε