Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Με πλαστικά παιχνίδια η παρέλαση – επίδειξη δύναμης του Κιμ Γιονγκ Ουν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

– “Ψεύτικα”, “πλαστικά παιχνίδια” και “για γέλια” χαρακτηρίζει Αμερικανός ειδικός τα όπλα των Βορειοκορεατών
– Πρώην στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ αναλύει τις φωτογραφίες από την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση την Πιονγιάνγκ
– “Ακόμα και τα γυαλιά των ειδικών δυνάμεων, είναι απλά γυαλιά ηλίου” αναφέρει

“Ψεύτικα” και “πλαστικά παιχνίδια” χαρακτηρίζει Αμερικανός στρατιωτικός, πολλά από τα όπλα που έφεραν οι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας κατά την στρατιωτική παρέλαση της 15ης του Απρίλη στην Πιονγιάνγκ. Τα όπλα που κρατούσαν οι περισσότεροι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας στην μεγάλη παρέλαση της 15ης του Απρίλη, ήταν στην πλειοψηφία τους ψεύτικα ισχυρίζεται, ένα πρώην στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Ο Μάικλ Πρέτζεντ, πιστεύει πως πολλά από τα όπλα που κρατούσαν οι βλοσυροί Βορειοκορεάτες κατά την παρέλασή τους, είναι ψεύτικα, ενώ ισχυρίζεται πως ούτε τα… γυαλιά ηλίου που φορούσαν δεν ενδείκνυνται για μάχη! Ο Πρέτζεντ, κλήθηκε να παρατηρήσει τις φωτογραφίες από την στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγιανγκ και αυτή είναι η ετυμηγορία του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά από τα όπλα όχι μόνο δεν είναι αληθινά, αλλά πρόκειται για πλαστικά παιχνίδια που τους δόθηκαν ώστε να μοιάζουν επιβλητικά στα μάτια του υπόλοιπου κόσμου. “Ήταν περισσότερο ένα μήνυμα προς το εξωτερικό, πως οι δυνάμεις της Βόρειας Κορέας είναι αξιόμαχες” δήλωσε ο Πρέτζεντ στο Fox News, ο οποίος πλέον δουλεύει για μια συντηρητική δεξαμενή σκέψης, το Ινστιτούτου Hudson.

Οι εικόνες από την παρέλαση δείχνουν βορειοκορεατικά κομάντο που κρατούν καλάσνικοφ με συνδεδεμένους εκτοξευτήρες ρουκετών. Όμως ο Πρέτζεντ υποστηρίζει πως τα αντικείμενα που έχουν προσαρμοστεί στα τουφέκια είναι στην πραγματικότητα “ελικοειδή” περιοδικά σχεδιασμένα να αποθηκεύουν σφαίρες σε σπειροειδή μορφή.

Ο Πρέτζεντ υποστηρίζει ακόμα πως αυτά τα αντικείμενα είναι ελαττωματικά καθώς πολύ συχνά παρατηρείται εμπλοκή. Την ίδια ώρα αμφιβάλει αν οι Βορειοκορεάτες έχουν τις σφαίρες για όλα αυτά τα τουφέκια, καθώς θεωρείται πως τα αποθέματα του στρατού του Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι ιδιαίτερα περιορισμένα.

Ο Πρέτζεντ ισχυρίζεται πως ο εξοπλισμός που έφεραν τα στρατεύματα είναι πολύ μακριά από αυτό που μπορεί να χαρακτηριστεί “στρατιωτικός”. Πιο συγκεκριμένα τα γυαλιά που φορούσαν οι “ειδικές δυνάμεις” είναι απλά γυαλιά ηλίου, την ίδια ώρα που οι δυτικοί συνάδελφοί τους, φέρουν ειδικά γυαλιά ασφαλείας που δένουν γύρω από το κεφάλι.

Ακόμα όμως και τα βλήματα που έφεραν πάνω τους τα υπόλοιπα όπλα, αμφισβητούνται από τον Αμερικανό ειδικό. Ο Πρέτζεντ χαρακτηρίζει τα συγκεκριμένα όπλα “για γέλια” καθώς όπως λέει “μπορείτε να δείτε πως το πλαστικό βρίσκεται πάνω από το στόμιο” ουσιαστικά φιμώνοντάς το”.

Παρότι θεωρεί ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να έχει αρκετά όπλα RPG, ο Πρέτζεντ ισχυρίζεται πως οι στρατιώτες που παρουσιάστηκαν στην παρέλαση κρατούσαν πλαστικά παιχνίδια καθώς “ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θέλει να δει κάποια ρουκέτα να πετιέται προς τις εξέδρες”.  Άλλα στρατεύματα τέλος φαίνονται να κρατούν ασημένια τουφέκια, τα οποία ο Πρέτζεντ θεωρεί πως “ήταν απλά βαμμένα”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε