Κόσμος

Εισβολή στην Ουκρανία: Εκκενώθηκαν 26 Έλληνες πολίτες από την Οδησσό

Επιχείρηση για την εκκένωση 26 Ελλήνων πολιτών και των μελών της οικογένειάς τους από την Οδησσό πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα (28.2.2022), καθώς η κατάσταση στην περιοχή είναι επικίνδυνη, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η επιχείρηση εκκένωσης από την Οδησσό, «Νόστος 2», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και οι Έλληνες πολίτες μεταφέρθηκαν στη Μολδαβία.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για την εκκένωση των Ελλήνων πολιτών

«Δεδομένης της κατάστασης ασφαλείας που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Οδησσού, το αρμόδιο Γενικό Προξενείο εισηγήθηκε και έλαβε άδεια να πραγματοποιηθεί επιχείρηση εκκένωσης από την περιοχή Ελλήνων πολιτών, καθώς και μελών οικογενειών τους.

Η επιχείρηση “Νόστος 2” έλαβε χώρα σήμερα. Εκκενώθηκαν 26 άτομα. Τους συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος στην Οδησσό, Δημήτρης Δόχτσης. Οι ανωτέρω αφίχθηκαν στην Μολδαβία όπου τους υποδέχθηκε η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ρουμανία, Σοφία Γραμματά.

Σημειώνεται ότι το Γενικό Προξενείο στην Οδησσό συνεχίζει να λειτουργεί. Ο Γενικός Πρόξενος επιστρέφει στην έδρα του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Ιρανοί σκάβουν στα υπόγεια τούνελ για να βρουν εκτοξευτές πυραύλων που είχαν κρύψει, σύμφωνα με το CNN
Δορυφορικές εικόνες δείχνουν το Ιράν να χρησιμοποιεί βαρύ εξοπλισμό για να ανασύρει εκτοξευτές πυραύλων που έχουν θαφτεί σε υπόγειες σήραγγες κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας
Οι Φρουροί της Επανάστασης εκτοξεύουν πύραυλο σε άσκηση
Μυστήριο με τον αποκλεισμό στα λιμάνια του Ιράν μετά τη διέλευση των 3 δεξαμενόπλοιων – «Ισχύει για όλα τα πλοία», λένε οι ΗΠΑ
O διοικητής της CENTCOM ανέφερε ότι οι ΗΠΑ κατάφεραν να θέσουν σε εφαρμογή των αποκλεισμό μέσα σε 36 ώρες - Το 90% της οικονομίας τους βασίζεται στο διεθνές θαλάσσιο εμπόριο»
Δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ
Ανάλυση Politico: Η νέα αρχή στην Ευρώπη με το «μεγάλο παζάρι» του Μάγιαρ – Ποια θα είναι τα πρώτα βήματα του νέου Ούγγρου πρωθυπουργού
Προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα είναι η αποδέσμευση περίπου 18 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκά ταμεία που είχαν παγώσει λόγω ανησυχιών για το κράτος δικαίου στην Ουγγαρία
μάγιαρ