Κόσμος

Εισβολή στην Ουκρανία: Ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στον «διπρόσωπο» Πούτιν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας έστειλαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στον Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. «Οι κυρώσεις θα γονατίσουν τη Μόσχα», προειδοποίησαν απ’ τις Βρυξέλλες.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη των εργασιών της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι «ο Πούτιν προσπάθησε να μας διαιρέσει, αλλά απέτυχε παταγωδώς. Είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ και αποφασισμένοι».

Οι κυρώσεις θα αυξήσουν το κόστος δανεισμού και τον πληθωρισμό της Ρωσίας, συνέχισε η Φον ντερ Λάιεν, σημειώνοντας ότι σε αυτό το θέμα συντονίζονται στενά με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. «Ο Πούτιν πρέπει να αποτύχει και θα αποτύχει», κατέληξε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Βόμβες πέφτουν σε αθώες γυναίκες, άνδρες και παιδιά, που φοβούνται για τις ζωές τους και πολλοί πεθαίνουν – και όλα αυτά συμβαίνουν το 2022 στην καρδιά της Ευρώπης», σημείωσε η φον ντερ Λάιεν, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ είναι ενωμένη.

Επεσήμανε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι ομόφωνοι στην καταδίκη της «φρικτής και απρόκλητης επίθεσης» της Ρωσίας και διεμήνυσε ότι «το Κρεμλίνο θα λογοδοτήσει».

Μακρόν: Υπήρξε διπροσωπία εκ μέρους του Πούτιν

«Η Ευρώπη δεν είναι απλά μια αγορά καταναλωτών, αλλά πρέπει να σκεφτεί την ενεργειακή της αυτάρκεια και να προστατεύει τα σύνορά της», ανέφερε από τη δική του πλευρά ο Εμανουέλ Μακρόν, κατηγορώντας τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «θέλει να μας φέρει πίσω στην εποχή των αυτοκρατοριών και των αντιπαραθέσεων».

Υπήρξε διπροσωπία εκ μέρους του Ρώσου ηγέτη, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, στη συνέντευξη Τύπου μετά των πέρας των εργασιών της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση της ΕΡΤ και της ανταποκρίτριας της, Ειρήνης Ζαρκαδούλα για το αν οι Ευρωπαίοι νιώθουν προδομένοι από τον Πούτιν και αν εξακολουθούν να είναι υπέρ του διαλόγου, ο Μακρόν αναγνώρισε πως, «ναι, υπήρχε διπροσωπία, ήταν ηθελημένη επιλογή του να κάνει πόλεμο, κρατάμε όμως ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας για να επιτύχουμε την εκεχειρία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιού Χέφνερ: Σοκαριστικές καταγγελίες από τη χήρα του – «Έκανα ό,τι ήθελε, συνέβαιναν πράγματα που δεν ήταν εντάξει»
O Χιού Χέφνερ επιχείρησε να εξαναγκάσει τις δίδυμες Κριστίνα και Καρίσα Σάνον να συμμετάσχουν σε σεξουαλική πράξη μεταξύ τους αποκάλυψε η Κρίσταλ Χέφνερ
Από αριστερά: Καρίσα Σάνον, Κριστίνα Σάνον Χιου Χέφνερ και Κρίσταλ Χέφνερ / Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ
Θρίλερ για γερά νεύρα οι εκλογές στο Ισραήλ: Ισοπαλία δίνουν τα exit polls - Στις 57 έδρες το μπλοκ Νετανιάχου
Στις 57 έδρες ανέρχεται η δύναμη του μπλοκ του Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του Ισραήλ, με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί στο 41,9%
Ο Νετανιάχου και ο Άιζενκοτ 5
Εκλογές στο Ισραήλ: Νετανιάχου και Άιζενκοτ παλεύουν για την πρωτιά – Τα exit polls και η μάχη για σχηματισμό κυβέρνησης
Ο Γκάντι Άιζενκοτ έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί άμεσα για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ενώ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα επικαλεστεί την πρωτιά του Λικούντ για να διεκδικήσει νέα εντολή
Γκάντι Άιζενκοτ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
32
«Σφάχτηκαν» ο απεσταλμένος των ΗΠΑ και ο ΥΠΕΞ της Κούβας στον ΟΗΕ: «Είσαι ψεύτης» – «Κάνε πίσω, εδώ δεν είναι Αβάνα»
Όσο ο Μάικ Γουόλτς περιέγραφε τα χρόνια φερόμενης διαφθοράς από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, μέλη της κουβανικής αντιπροσωπείας μαζί και ο Μπρούνο Ροντρίγκες, άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας το λόγο για θέμα τάξης
ΟΗΕ