Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Εισβολή στην Ουκρανία: Για αύριο Πέμπτη (3/3) οι διαπραγματεύσεις – Θα συζητηθεί κατάπαυση του πυρός

Εισβολή στην Ουκρανία: Για αύριο Πέμπτη (3/3) οι διαπραγματεύσεις – Θα συζητηθεί κατάπαυση του πυρός
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Για αύριο Πέμπτη (3.3.2022) το πρωί μετατέθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, καθώς τότε αναμένεται να φτάσει η ουκρανική αντιπροσωπεία στη Λευκορωσία, για τον δεύτερο γύρο των ειρηνευτικών συνομιλιών, για κατάπαυση του πυρός.

Σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του Ρώσου διαπραγματευτή, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, στο TASS, η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας θα φτάσει αύριο το πρωί στο σημείο συνάντησης με αυτή της Ρωσίας, για να πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων ώστε να σταματήσει η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων μετά από μία εβδομάδα.

Η ρωσική αντιπροσωπεία έχει ήδη φτάσει στο σημείο συνάντησης στη Λευκορωσία και ο στρατός της χώρας δημιουργεί έναν διάδρομο ασφαλείας για τη μετακίνηση της ουκρανικής αντιπροσωπείας. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως οι διαπραγματεύσεις είχαν «κλειδώσει» για να πραγματοποιηθούν σήμερα, ωστόσο η καθυστέρηση των Ουκρανών διαπραγματευτών, τις μετέθεσε για αύριο.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, αλλά όχι και να δεχτούμε ρωσικά τελεσίγραφα», διεμήνυσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων της χώρας του με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί η άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο χωρών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις