Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Εισβολή στην Ουκρανία: Η Airbnb προσφέρει δωρεάν διαμονή σε έως και 100.000 πρόσφυγες

Εισβολή στην Ουκρανία: Η Airbnb προσφέρει δωρεάν διαμονή σε έως και 100.000 πρόσφυγες
Φωτογραφία Reuters

Δωρεάν προσωρινή στέγαση σε 100.000 πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την Ουκρανία προσφέρει η πλατφόρμα ενοικίασης Airbnb, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο μη κυβερνητικός βραχίονάς της, η Airbnb.org και αφορά τις χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι, και ο Τζο Γκέμπια, πρόεδρος της Airbnb.org, έχουν στείλει επιστολές στους ηγέτες της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Γερμανίας και της Ουγγαρίας, τις χώρες που μοιράζονται σύνορα με την Ουκρανία, προσφέροντας βοήθεια για τη στέγαση των προσφύγων.

Άλλωστε, τουλάχιστον 300.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν μέχρι στιγμής εισέλθει σε χώρες της ΕΕ, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα, η οποία συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα, με βομβαρδισμούς και δεκάδες νεκρούς.

Ωστόσο, το μπλοκ πρέπει να προετοιμαστεί για την υποδοχή εκατομμυρίων άλλων, όπως έχουν δηλώσει ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ και της Γαλλίας.

Σύμφωνα με καταμέτρηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, οι καταγεγραμμένοι ανέρχονται στους 499.412, εκ των οποίων 281.000 έχουν καταγραφεί μόνο στην Πολωνία.

Η Airbnb.org, η οποία παρέχει προσωρινή διαμονή σε ανθρώπους στη διάρκεια κρίσης, θα συνεργαστεί στενά με κυβερνήσεις για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της κάθε χώρας, περιλαμβανομένης της παροχής πιο μακροπρόθεσμης παραμονής.

Η προσωρινή παραμονή θα χρηματοδοτείται από την Airbnb, από δωρητές του Ταμείου για τους Πρόσφυγες της Airbnb.org και από ιδιοκτήτες καταλυμάτων Airbnb.org.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις