Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εισβολή στην Ουκρανία: Η στιγμή που μπαίνουν στο Χάρκοβο οι Ρώσοι – Στον έλεγχό τους η Χερσώνα και το Μπερντιάνσκ

Εισβολή στην Ουκρανία: Η στιγμή που μπαίνουν στο Χάρκοβο οι Ρώσοι – Στον έλεγχό τους η Χερσώνα και το Μπερντιάνσκ

Στο Χάρκοβο μπήκαν τα ρωσικά στρατεύματα το πρωί της Κυριακής και έχουν ξεσπάσει οδομαχίες στο κέντρο της πόλης όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο Unian.

Οι μάχες σημειώνονται από το πρωί με ελαφρά τεθωρακισμένα που έχουν εγκαταλειφθεί ή έχουν τυλιχθεί στις φλόγες να είναι ορατά στους δρόμους, ενώ ακούγεται ο ήχος πυροβολισμών και σποραδικών εκρήξεων στην πόλη, που είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος έρημη, με τους κατοίκους να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης, Όλεγκ Σινεγκούμποβ, ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να εισχωρήσουν στο Χάρκοβο και με ανακοίνωσή του καλεί τον πληθυσμό να παραμείνει στα καταφύγια.

Την ίδια ώρα ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι περικύκλωσε δύο μεγάλες πόλεις στη νότια Ουκρανία, τη Χερσώνα και το Μπερντιάνσκ, κατά την τέταρτη ημέρα της εισβολής του στη χώρα.

“Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέκλεισαν πλήρως τις πόλεις Χερσώνα και Μπερντιάσκ” που καταμετρούν αντίστοιχα 290.000 και 110.000 κατοίκους, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις