Κόσμος

Εισβολή στο Καπιτώλιο: «Αν έρθει θα τον χτυπήσω» – Εξοργισμένη η Νάνσι Πελόζι με τον Ντόναλντ Τραμπ

«Αν έρθει, θα τον χτυπήσω»! Αυτό δήλωσε η Νάνσι Πελόζι για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε περίπτωση που εμφανιζόταν μαζί με τους ταραχοποιούς στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, που έχουν χαρακτηριστεί ως «μαύρη σελίδα» στην αμερικανική ιστορία.

Στα νέα πλάνα που εξασφάλισε το CNN από την κόρη της Νάνσι Πελόζι, την ημέρα της εισβολής στο Καπιτώλιο, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δείχνει εξοργισμένη από την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ, που κάλεσε τους οπαδούς να κάνουν πορεία για να διαμαρτυρηθούν για την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος του 2020, όταν τον νίκησε ο Τζο Μπάιντεν.

Μια βοηθός εξηγεί στη Νάνσι Πελόζι ότι η Μυστική Υπηρεσία προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ να μην πάει στο Καπιτώλιο μαζί με τους ταραχοποιούς, με την ίδια να απαντά ότι θα τον γρονθοκοπούσε στο πρόσωπο αν αγνοούσε τις προειδοποιήσεις τους.

«Αν έρθει, θα τον χτυπήσω», είπε η Πελόζι με «παγωμένο» βλέμμα. «Το περίμενα αυτό. Θα τον χτυπήσω για καταπάτηση του Καπιτωλίου. Και θα πάω φυλακή και θα είμαι ευτυχισμένη».

Οι δραματικές στιγμές μέσα στο Καπιτώλιο

Στα νέα πλάνα που προβλήθηκαν από το CNN υπήρχαν και αποσπάσματα από όσα έγιναν εκείνη την ημέρα στο Καπιτώλιο. Ωστόσο, το πλήρες και αμοντάριστο υλικό, δείχνει το απόλυτο χάος που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της περιβόητης εξέγερσης, κατά την οποία σκοτώθηκαν 5 άνθρωποι, καθώς οι εργαζόμενοι αναζητούσαν καταφύγιο στο Fort McNair.

Το μεγαλύτερο μέρος των πλάνων του CNN δείχνει τις κινήσεις της Πελόζι στις 6 Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένου ενός τηλεφωνήματος που έκανε στον τότε αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς, ρωτώντας τον για τη σωματική του ασφάλεια, μετά από τις απειλές που ακούστηκαν να «κρεμαστεί ο Μάικ Πενς».

«Βρισκόμαστε στο Fort McNair, το οποίο έχει χώρο να συναντηθεί η Βουλή με τη Γερουσία, ως εφεδρικό σχέδιο… εάν συμβεί οτιδήποτε που θα απαιτούσε κάτι τέτοιο», ακούγεται να λέει η Πελόζι στον Πενς. «Θα προτιμούσαμε να πάμε στο Καπιτώλιο αλλά δεν φαίνεται να είναι ασφαλές», προσθέτει η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

pelosi hearing capitol r

Καθώς η Πελόζι συζητά το πώς θα προχωρήσει με την επικύρωση του Τζο Μπάιντεν ως πρόεδρο των ΗΠΑ, προτρέπει τον Πενς να παραμείνει ασφαλής και κρυμμένος από τους ταραχοποιούς. «Ανησυχώ μήπως είσαι μέσα στο Καπιτώλιο», ακούγεται να του λέει η Πελόζι. «Μην αφήσεις κανέναν να μάθει πού βρίσκεσαι», του λέει σε δραματικό τόνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παρατείνεται η αγωνία της Μαρίν Λε Πεν: Στις 7 Ιουλίου η απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2027
Στάση αναμονής από την γαλλική ακροδεξιά μέχρι το καλοκαίρι προκειμένου να δει αν υποψήφια θα είναι τελικά η Μαρίν Λε Πεν ή ο Ζορντάν Μπαρντελά
Η Μαρίν Λε Πεν
Jesse Van Rootselaar: Γνωστή στις Αρχές και με θέματα ψυχικής υγείας η 18χρονη τρανς που σκότωσε 8 άτομα στον Καναδά
Σκότωσε τη μητέρα της, τον αδελφό της και 6 άτομα στο σχολείο - Η 18χρονη γεννήθηκε αγόρι και ξεκίνησε τη μετάβαση φύλου πριν από έξι χρόνια - Άγνωστα τα κίνητρά της
Η 18χρονη Jesse Van Rootselaar