Τετάρτη, 29 Μαΐ
20oC Αθήνα

Εισβολή στο Καπιτώλιο: ‘Ενας 37χρονος ομογενής μεταξύ των κατηγορουμένων για τα επεισόδια (pic)

Καπιτώλιο
Φωτογραφία Αρχείου

Ένας 37χρονος ελληνικής καταγωγής βρίσκεται μεταξύ των κατηγορούμενων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», πρόκειται για τον Τέιλορ Τζέιμς Τζωνατάκη (Taylor James Johnatakis).

Ο 37χρονος ομογενής, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του ekirikas.com, παραδόθηκε οικειοθελώς στο FBI και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, με το όνομα και την φωτογραφία του να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εδώ και καιρό. Σύμφωνα με τα όσα γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο Τέιλορ Τζέιμς Τζωνατάκης αντιμετωπίζει τις εξής βαριές κατηγορίες:

  • παρεμπόδιση θεσμικής διαδικασίας,
  • επίθεση, χαλιναγώγηση ή παρεμπόδιση αξιωματούχων,
  • διατάραξη κοινής ειρήνης,
  • παράνομη εισβολή και παραμονή σε φυλασσόμενο κτίριο ή έδαφος,
  • εμπλοκή σε πράξεις σωματικής βίας σε φυλασσόμενο κτίριο ή έδαφος,
  • αταξία και παραβατική συμπεριφορά σε φυλασσόμενο κτίριο ή έδαφος,
  • παρεμπόδιση κίνησης στους χώρους ή τα κτίρια του Καπιτωλίου
  • και εμπλοκή σε πράξεις σωματικής βίας στους χώρους ή τα κτίρια του Καπιτωλίου.

Δείτε εδώ φωτογραφία του:

Ο Τζωνατάκης, το όνομα των Ελλήνων προγόνων του οποίου είναι Γιαννικάκης και διαμένει μόνιμα στην περιοχή Κινγκς της Πολιτείας Ουάσιγκτον, αποφάσισε να παραδοθεί οικειοθελώς στις Ομοσπονδιακές Αρχές. Στην συνέχεια, αφού του αποδόθηκαν επισήμως οι κατηγορίες, σε μια ακρόαση που πραγματοποιήθηκε μέσω Zoom, αφέθηκε ελεύθερος, εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης.

Μιλώντας σε ένα διαδικτυακό ραδιοφωνικό πρόγραμμα podcast, το οποίο ήταν ελεύθερο για κάθε ενδιαφερόμενο χρήστη, ο Τζωνατάκης αρνήθηκε πως είναι μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης ή ότι διαθέτει ρατσιστικές αντιλήψεις, αλλά υπεραμύνθηκε της βαθιάς υποστήριξής του στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνοντας ότι βρισκόταν στο Καπιτώλιο, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

“Για εμένα, η επανάσταση είναι η επανάσταση του Τραμπ, η επανάσταση της MAGA, που είναι μια διαδικασία εντός των ορίων. Οτιδήποτε ανέφερα που ακούγεται διαφορετικό από αυτό, είναι υπερβολικό και ρητορικό”, τόνισε ο Τζωνατάκης, που ονομάζει το πρόγραμμά του “The Peasants Perspective – News Commentary for the common man” (“Η οπτική του επαρχιώτη – Ειδησεογραφικος σχολιασμός για τον κοινό άνθρωπο”), σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Kitsap Sun.

Πλέον, ο Τζωνατάκης καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον των δικαστικών Αρχών στις 18 Δεκεμβρίου, στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον. Παρά το γεγονός ότι η νομική μορφή των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται είναι γνωστή, δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο ποιες είναι οι αξιόποινες πράξεις στις οποίες προέβη το απόγευμα της 6ης Ιανουαρίου. Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος δεν έχει διαψεύσει την παρουσία του στο Καπιτώλιο, αν και δεν έχει μιλήσει για το πώς ακριβώς κινήθηκε εκεί.

Αναφορικά με το κατά πόσον ασπάζεται την συνωμοσιολογική ρητορική των QAnon, ο ίδιος κρατάει αποστάσεις, τονίζοντας πως η τελική πιστοποίηση της νίκης του Μπάιντεν απέδειξε πως η θεωρία των Q δεν είναι αληθινή.

“Έχουμε πολλά κοινά με τους ακολούθους του Q αλλά υπάρχει μια διαφορά. Το Q ούτε είδωλο είναι για μένα, ούτε ο θεός μου”, κατέληξε ο Τζωνατάκης.

Με πληροφορίες από ekirikas.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις