Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Εισβολή στο Καπιτώλιο: «Σκοτώστε τον με το όπλο του!» – Αστυνομικοί περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές

Εισβολή στο Καπιτώλιο: «Σκοτώστε τον με το όπλο του!» – Αστυνομικοί περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές

Τα όσα έζησαν πριν από 9 ημέρες όταν ο όχλος εισέβαλε στο Καπιτώλιο με πρωτοφανές μίσος και οργή περιέγραψαν στο CNN, τρεις αστυνομικοί οι οποίοι τραυματίσθηκαν και από θαύμα δεν σκοτώθηκαν. 

Ο αστυνομικός, Μάικλ Φανόουν ήταν πεσμένος στο πάτωμα μετά την εισβολή ακινητοποιημένος και τραυματισμένος από τους εισβολείς. Οι ίδιοι του είχαν αποσπάσει τα πυρομαχικά που είχε πάνω του, τον ασύρματο ακόμα και το σήμα του. Τον είχαν χτυπήσει με όπλο τέιζερ πολλές φορές στο σβέρκο και τότε τους άκουσε να λένε: «Σκοτώστε του με το ίδιο του το όπλο!»

Ο Φαννόουν με 20 χρόνια προϋπηρεσία στο σώμα δεν έχει ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Λέει ότι θα προτιμούσε να τον είχαν πυροβολήσει παρά να πέσει στα χέρια του εξαγριωμένου όχλου. Τους φώναζα ότι έχω παιδιά – είναι πατέρας 4 παιδιών ο 40χρονος αστυνομικός – αλλά δεν καταλάβαιναν τίποτα. Κάποιοι τελικά τον άκουσαν και έκαναν κύκλο προστασίας γύρω του μέχρι να έρθει βοήθεια και έτσι του έσωσαν την ζωή. 

Η αστυνομικός, Κριστίνα Λόρι, ήταν στον εξωτερικό χώρο του Καπιτωλίου και προσπαθούσε με άλλους συναδέλφους της να απωθήσει τους εισβολείς.

Μας έσπρωχαν, μας χτυπούσαν, μας έριχναν σπρέι πιπεριού. Μας έριχνα ένα σπρέι που ρίχνουν στις αρκούδες. Αυτό είναι χειρότερο από το σπρέι πιπεριού γιατί σε τυφλώνει εντελώς. Όταν συνήλθε είδε τους συναδέλφους της να δέχονται χτυπήματα με μεταλλικά αντικείμενα ακόμα και με τσουγκράνες. 

Ένας άλλος αστυνομικός ο 32χρονος Ντάνιελ Χότζες μέσα στο Καπιτώλιο την ώρα της εισβολής δέχθηκε επίθεση στο πρόσωπο και καταματωμένος προσπαθούσε απελπισμένα να φωνάξει βοήθεια αλλά η φωνή δεν έβγαινε.

«Ένας τύπος μου έβγαλε τη μάσκα και μου πήρε το γκλοπ και με χτύπησε με αυτό στα δόντια», περιγράφει. Στην συνέχεια του έριξαν αφρό με τον πυροσβεστήρα στο στόμα και τον έσωσαν λίγα λεπτά αργότερα συνάδελφοί του από βέβαιο θάνατο. Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε στο Καπιτώλιο αφού έσπευσε στο σημείο όταν άκουσε στον ασύρματο ότι οι συνάδελφοί του καλούσαν σε βοήθεια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις