Κόσμος

Εισβολή Τούρκων αστυνομικών σε σπίτι Κούρδισσας δημοσιογράφου που έκραξε την επιχείρηση στη Συρία

Δεκάδες Τούρκοι αστυνομικοί έκαναν τα ξημερώματα του Σαββάτου (19.10.2019) έφοδο στο διαμέρισμα της Κούρδισσας δημοσιογράφου καιακτιβίστριας, Νουρτζάν Μπαϋσάλ (Nurcan Baysal), στο Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολική Τουρκία), εξαιτίας των αναρτήσεων της στα social media, όπου ασκούσε κριτική στην τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Περίπου 30 με 40 ένοπλοι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι μου γύρω στις 05.00 π.μ. εξαιτίας των αναρτήσεών μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το έψαξαν εξονυχιστικά κατά την έρευνα», λέει η δημοσιογράφος που συνεργάζεται και με την αντικαθεστωτική ιστοσελίδα Ahval.

«Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκομαι στην Τουρκία και αυτός είναι ο λόγος που δεν κρατούμαι. Μόλις όμως επιστρέφω θα υποβάλλω μήνυση ενάντια σε εκείνους που υπέβαλλαν τα δύο παιδιά μου σε όλο αυτό», είπε.

Από τι 9 Οκτωβρίου, όταν και ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, έχουν συλληφθεί από τις τουρκικές Αρχές περισσότεροι από 200 άνθρωποι για επικριτικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ahvalnews

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Έβδομη ημέρα χάους στα Τίρανα με 295 τραυματίες, μολότοφ και φωτιές – Σκληρή απάντηση Ράμα
Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε μπόνους 2.500 ευρώ για τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής και προειδοποίησε με οικονομικές κυρώσεις τις οικογένειες ανήλικων διαδηλωτών
Αλβανία διαδηλώσεις
Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι στέλνει 500 στρατιώτες στο Μιλάνο για να πατάξει τα επεισόδια – Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας
Με ανάρτησή του στα social media, ο Σαλβίνι χαιρέτισε την απόφαση, κάνοντας λόγο για «νίκη της Λέγκας» και συνοδεύοντας τη δήλωσή του με το σύνθημα «από τα λόγια, στα έργα»
Επεισόδια στο Μιλάνο 25