Πέμπτη, 23 Μαΐ
28oC Αθήνα

Έκανε αγωγή στον Σρέντερ γιατί του πήρε την γυναίκα!

Έκανε αγωγή στον Σρέντερ γιατί του πήρε την γυναίκα!

Σρέντερ ο καρδιοκατακτητής! Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας έχει μπλεξίματα με τον πρώην σύζυγο της νυν αγαπημένης του! Ο νοτιοκορεάτης υπέβαλε αγωγή εναντίον του Γκέρχαρντ Σρέντερ κατηγορώντας τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας ότι είχε ερωτική σχέση με την μέλλουσα κυρία Σρέντερ όσο εκείνη ήταν ακόμη παντρεμένη με εκείνον.

Η Νότια Κορέα παραμένει μια βαθιά συντηρητική κοινωνία όπου οι εξωσωζυγικές σχέσεις συνιστούσαν ποινικό αδίκημα μέχρι το 2015. Μάλιστα, οι παραβάτες τιμωρούνταν ακόμα και με ποινές φυλάκισης! Οι εξωσυζυγικές σχέσεις παραμένουν αντικείμενο προσφυγής στα αστικά δικαστήρια.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο 74χρονος πρώην ηγέτης της Γερμανίας ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι πρόκειται να παντρευτεί την Κιμ Σο-γέον, μια νοτιοκορεάτισσα διερμηνέα, 26 χρόνια νεότερή του, έπειτα από την κατάρρευση και του τέταρτου γάμου του. Η πολυτάραχη προσωπική ζωή του Σρέντερ και οι πολλοί γάμοι του του έχουν χαρίσει το παρατσούκλι “Ο άνδρας Audi”, μια αναφορά στο λογότυπο της γερμανικής αυτοβιομηχανίας που είναι οι γνωστοί τέσσερις κρίκοι.

Η Κιμ και ο σύζυγός της πήραν διαζύγιο τον Νοέμβριο. Όμως, η Ντόρις Σρέντερ Κοπφ, η τέταρτη σύζυγος του πρώην καγκελαρίου, δήλωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν το διαζύγιό τους βρισκόταν σε εξέλιξη, ότι η Κιμ είχε παίξει ρόλο στον χωρισμό τους. Οι δυό τους ξεκίνησαν να έχουν σχέση ενώ ήταν αμφότεροι παντρεμένοι. Ο πρώην σύζυγος της Κιμ στην αγωγή του ζητεί αποζημίωση από τον Σρέντερ 100 εκατομμυρίων γουόν (94.000 δολαρίων) για “αφόρητη ψυχική οδύνη”, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Η αγωγή κατατέθηκε στο Οικογενειακό Δικαστήριο της Σεούλ, σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο δεν αποκαλύπτει το όνομα του συζύγου.

“Ο κατηγορούμενος (Σρέντερ) εξακολούθησε να έχει εξωσυζυγική σχέση με την Κιμ γνωρίζοντας ότι εκείνη είναι παντρεμένη προκαλώντας μου αφόρητο ψυχικό πόνο”, αναφέρει ο απατημένος σύζυγος σε έγγραφο που κατατέθηκε στο δικαστήριο. “Τελικά ο γάμος μας διαλύθηκε και ο κατηγορούμενος θα πρέπει να λογοδοτήσει για τις πράξεις του”, σημειώνεται. Τον Ιανουάριο ο Σρέντερ επέμεινε ότι η Κιμ δεν συνδέεται με τη διάλυση του δικού του γάμου. Η Κιμ είναι εκπρόσωπος στη Σεούλ της Υπηρεσίας Οικονομικής Ανάπτυξης του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και έχει εργαστεί ως διερμηνέας του Σρέντερ.

Ο σοσιαλδημοκράτης διετέλεσε καγκελάριος της Γερμανίας από το 1998 ως το 2005 και εισήγαγε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας προκαλώντας την οργή της αριστερής πτέρυγας του κόμματός του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις