Κόσμος

Έκλεισαν το μουσείο για τον Εσκομπάρ

Οι αρχές της πόλης Μεντεγίν στην Κολομβία έκλεισαν ένα μουσείο αφιερωμένο στον βαρόνο της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ, που ανήκε στον αδελφό του και το οποίο επισκέπτονταν πολλοί τουρίστες.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο μουσείο, που δεν διέθετε νόμιμη άδεια, υπήρχε έκθεση με διάφορα αντικείμενα του Εσκομπάρ, μεταξύ των οποίων τα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες του, ακόμα και ένα ψεύτικο διαχωριστικό πίσω από το οποίο κρυβόταν.

Τον χώρο διαχειριζόταν ο Ρομπέρτο Εσκομπάρ, γνωστός και με το παρωνύμιο «η Αρκούδα», αδελφός του πρώην επικεφαλής του καρτέλ του Μεντεγίν, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Κολομβίας.

Βρισκόταν στην πολυτελή συνοικία Λας Πάλμας και ήταν ένα από τα αξιοθέατα των «ναρκο-περιηγήσεων» που προσφέρονται στους τουρίστες, μαζί με το κτίριο κατοικιών Μονακό, το οποίο ανήκε στον Εσκομπάρ, και το νεκροταφείο Μοντεσάκρο, όπου έχει ταφεί.

Το μουσείο έκλεισε την Τετάρτη στη διάρκεια κοινής επιχείρησης της δημαρχίας του Μεντεγίν, του υφυπουργείου Τουρισμού και της υπηρεσίας μετανάστευσης.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της πόλης, τουλάχιστον επτά αλλοδαποί εργάζονταν στο μουσείο την ώρα της επιδρομής.

Είσοδο 30 ευρώ στο μουσείο Εσκομπάρ

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι τουρίστες πλήρωναν 90.000 κολομβιανά πέσο (περίπου 25 ευρώ) για την είσοδο και 106.000 (περίπου 30 ευρώ) πέσο για μια πλήρη περιήγηση στο μουσείο.

Η δημαρχία ανακοίνωσε ότι το μουσείο δεν διέθετε τις απαραίτητες άδειες και άρα οι αρχές προχώρησαν «στην προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων του».

«Δεν ήθελα οι άνθρωποι να έρχονται στην πόλη μας, στη χώρα μας, για να εξυμνήσουν το έγκλημα. Και ακόμη λιγότερο να πλουτίζουν αυτοί που έκαναν τόσο κακό στη χώρα», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Φεντερίκο Γκουτιέρες Σουλουάγα, δήμαρχος του Μεντεγίν.

Επικεφαλής μιας ισχυρής αυτοκρατορίας ναρκωτικών, ο Πάμπλο Εσκομπάρ ήταν ένας από τους πιο πλούσιος ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes. Σκοτώθηκε από την αστυνομία το 1993.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Το βίντεο που θεραπεύει τους ΑΙ Γκόλντμπεργκ, Ντε Νίρο και Ρόμπερτς και η συνομιλία με τον Ρούζβελτ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιστράτευσε ξανά την τεχνητή νοημοσύνη, αυτή τη φορά για να σατιρίσει τους επικριτές του, ενώ λίγες ώρες αργότερα συνομίλησε με το ψηφιακό ολόγραμμα του Θεόδωρου Ρούζβελτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ γιατρός με τη χρήση ΑΙ
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία: Επιχειρηματίας έδωσε 150.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου»
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και συμμετείχε στην τεράστια έρευνα για τα «Panama Papers» - Σε κουτί παπουτσιών κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της η βόμβα
Γιόργκεν Φένεκ