Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Έκλεψε τον πιο γηραιό λεμούριο για να τον έχει για κατοικίδιο!

Έκλεψε τον πιο γηραιό λεμούριο για να τον έχει για κατοικίδιο!

Μπούκαρε σε έναν ζωολογικό κήπο και έκλεψε τον πιο γηραιό λεμούριο που βρίσκεται σε αιχμαλωσία για να τον κρατήσει για κατοικίδιο.

Ο 19χρονος Καλιφορνέζος Ακίνας Κάσμπαρ παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι διέρρηξε τον ζωολογικό κήπο της Σάντα Άνα κοντά στο Λος Άντζελες μια νύκτα του Ιουλίου του 2018 για να κλέψει τον Άιζακ, έναν 32χρονο λεμούριο. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, την επομένη ο νεαρός έβαλε το ζώο σε ένα πλαστικό κουτί και το εγκατέλειψε στην εξωτερική σκάλα ενός ξενοδοχείου μαζί με ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι ανήκει στον ζωολογικό κήπο και ότι θα πρέπει να παραδοθεί στην αστυνομία. Ο Άιζακ δεν υπέφερε πολύ από την περιπέτειά του και επέστρεψε γρήγορα στο σπίτι του.

Ο απαγωγέας του, που συνελήφθη από την αστυνομία του Νιούπορτ Μπιτς για μια υπόθεση ληστειών, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε έναν χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 100.000 δολαρίων. Οι λεμούριοι, που ξεχωρίζουν από τη ριγωτή άσπρη- μαύρη ουρά τους, περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα 25 πιο απειλούμενα με εξαφάνιση πρωτεύοντα θηλαστικά. Σύμφωνα με το Scientific American, στη Μαδαγασκάρη, από όπου κατάγονται, υπάρχουν 2.000 με 2.400 λεμούριοι. Αριθμός μειωμένος κατά 95% σε σχέση με το 2000.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις