Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλιπαρούν τους τζιχαντιστές να αφήσουν ελεύθερο τον Σάλοπεκ

Εκλιπαρούν τους τζιχαντιστές να αφήσουν ελεύθερο τον Σάλοπεκ

Στο Κάιρο βρίσκεται η υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας Βέσνα Πούσιτς, μαζί με τη σύζυγο του Κροάτη υπηκόου Τόμισλαβ Σάλοπεκ, ο οποίος απήχθη στις 22 Ιουλίου από παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο, ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στην περιοχή.

Το κροατικό υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων επισημαίνει πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο Σάλοπεκ, τον οποίο οι τζιχαντιστές απειλούν με εκτέλεση, εάν δεν αφεθούν ελεύθερες μουσουλμάνες που κρατούνται στις αιγυπτιακές φυλακές.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πατέρας του Σάλοπεκ στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, κάλεσε τους απαγωγείς του γιου του να τον αφήσουν να επιστρέψει στην οικογένεια και τα δύο παιδιά του.

“Εκλιπαρώ αυτούς που κρατούν τον γιο μου να τον αφήσουν να επιστρέψει στην οικογένειά του, γιατί το μοναδικό κίνητρο της επίσκεψης στη χώρα σας ήταν να ‘φέρει ψωμί’ στα παιδιά του και τίποτα άλλο” δήλωσε ο Ζλάτκο Σάλοπεκ στο AFP, από το σπίτι της οικογένειας στην πόλη Βρπόλιε της ανατολικής Κροατίας.

Η Ισλαμική Κοινότητα στην Κροατία καταδίκασε την απαγωγή, λέγοντας πως ενέργειες αυτού του είδους δεν έχουν καμιά σχέση με τη διδαχή της ανεκτικότητας από το Κοράνι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε