Κόσμος

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Τρελά κέφια στα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης

Την... αγονία τους για τη Χίλαρι Κλίντον εξέφραζαν οι ανταποκριτές των ρωσικών μέσων, ουσιαστικά διασκεδάζοντας με την τροπή των αμερικανικών εκλογών και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

-Τι πρέπει να γίνει στην τάδε Πολιτεία για να κερδίσει η Χίλαρι;

-Πως μπορεί να αλλάξει η ροή των πραγμάτων σε τρεις ακόμα για να έρθει πρώτη η Χίλαρι;

Αυτές τις αναφορές των αμερικανικών ΜΜΕ μετέδιδαν από τις ΗΠΑ απεσταλμένοι μεγάλων ρωσικών ραδιοτηλεοπτικών καναλιών με περισσή δόση ειρωνείας και διακωμώδησης του τρόπου με τον οποίο παρουσιάζεται η διαδικασία καταμέτρησης των αποτελεσμάτων.

Στη Μόσχα, σε επίπεδο ΥΠΕΞ, εξέφρασαν τη δυσφορία τους για το “πρέσσιγκ” των αμερικανικών αρχών προς Ρώσους διπλωμάτες εκεί, να μην τολμήσουν να πλησιάσουν προς εκλογικά κέντρα.

Από το Κρεμλίνο δεν υπάρχει ακόμα κάποια αντίδραση, εν αναμονή της ανακοίνωσης των επίσημων αποτελεσμάτων που κανείς δεν αμφιβάλλει ότι θα είναι υπέρ του Τράμπ, ωστόσο, στις αναλύσεις των ΜΜΕ, εκφράζεται ένα είδος ικανοποίησης από την “παταγώδη αποτυχία” μιας εκστρατείας από την πλευρά της Κλίντον, που βασικό μοτίβο της, τουλάχιστον αναφορικά με τα διεθνή θέματα, ήταν η έκφραση μιας άκρατης ρωσοφοβίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Μπέντζαμιν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον – Στην κορυφή της ατζέντας το Ιράν
Τις τελευταίες εβδομάδες ο Νετανιάχου παραδέχθηκε ότι ο ίδιος και ο Τραμπ έχουν ορισμένες διαφορές, καθώς τα συμφέροντα του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην περιοχή φαίνεται να αποκλίνουν
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου  και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Αλλάχ είναι αυτός που με διέταξε» φώναζε ο δράστης που επιτέθηκε με μαχαίρι στο Παρίσι - Τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν, η μία έγκυος
Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη λίγα λεπτά μετά την επίθεση με μαχαίρι από αστυνομικό ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας
Police stand guard after a knife attack near the Porte de Clichy in Paris, France July 27, 2026. REUTERS/Abdul Saboor
11