Κόσμος

Εκλογές ΗΠΑ – Der Spiegel: Ο Μπάιντεν βάζει στη θέση του το κεφάλι του Αγάλματος της Ελευθερίας

Τον γύρο του κόσμου κάνει το εξώφυλλο του Der Spiegel με το Άγαλμα της Ελευθερίας και τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Στις αρχές του Φεβρουαρίου 2017, μέρες μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, το Der Spiegel είχε προκαλέσει αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια φιλοξενώντας στο εξώφυλλό του ένα σκίτσο που απεικόνιζε τον μεγιστάνα Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο ως τζιχαντιστή να αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας κρατώντας ένα ματωμένο μαχαίρι στο ένα του χέρι και το κεφάλι του αγάλματος που αιμορραγεί στο άλλο.

Στην χθεσινή του ψηφιακή έκδοση, μετά την νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό φιλοξένησε σκίτσο του ίδιου δημιουργού, αυτή τη φορά να δείχνει τον Δημοκρατικό νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να βάζει πίσω στη θέση του το κεφάλι του Αγάλματος της Ελευθερίας. Με λεζάντα: «Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά», το χαρακτηριστικό σλόγκαν του Τραμπ.

εξώφυλλο περιοδικού Spiegel

«Το νέο μου σκίτσο στο εξώφυλλο του Der Spiegel, το Άγαλμα της Ελευθερίας επέστρεψε με όλα του τα κομμάτια ενωμένα», έγραψε σε tweet του ο σκιτσογράφος, Εντέλ Ροντρίγκεζ, Κουβανός, ο οποίος εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 1980 ως πολιτικός πρόσφυγας.

Η αρχισυντάκτρια του Der Spiegel, Μπάρμαρα Χανς ανέφερε πως το εξώφυλλο με τον Μπάιντεν ήταν μία από τις δύο εκδοχές που είχε ετοιμάσει το περιοδικό για το εξώφυλλο του τεύχους του Σαββάτου, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της Τρίτης.

εξώφυλλο περιοδικού Spiegel

Το άλλο εξώφυλλο εμφανίζει τον Τραμπ ταμπουρωμένο στο Οβάλ Γραφείο, με στρατιωτική στολή και όπλο ανά χείρας, με τίτλο «Ο καταληψίας».

Έπειτα από τέσσερις ημέρες γεμάτες σασπένς, ο Δημοκρατικός υποψήφιος και πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα αναδείχθηκε χθες νικητής με τουλάχιστον 273 μεγάλους εκλέκτορες, χάρη στην επικράτησή του στην πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια, σύμφωνα με μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το CNN και οι New York Times.

Ωστόσο όταν η χθεσινή έκδοση του περιοδικού εστάλη στο τυπογραφείο, περίπου στις 15:00 ώρα Γερμανίας χθες, δεν ήταν ξεκάθαρο το εκλογικό αποτέλεσματα σε αυτές τις εναπομείναντες πολιτείες των ΗΠΑ.

Για αυτό και είχε προετοιμαστεί και το δεύτερο εξώφυλλο με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά Ρωσίας: Η πίεση είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει – Τα συμφέροντα της Ουκρανίας είναι και δικά μας
«Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε την πίεση μέχρι να υπάρξει πραγματική προθυμία να εμπλακούμε σε μία αξιόπιστη πορεία προς την ειρήνη», διαμηνύει η πρόεδρος της Κομισιόν στη Μόσχα
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen
Ο Κιρ Στάρμερ καλεί σε «ενότητα» και αύξηση της πίεσης προς τη Ρωσία για μια διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία
Ο Στάρμερ κάλεσε τους συμμάχους να ενισχύσουν τη στρατιωτική και οικονομική στήριξή τους προς το Κίεβο, υπογραμμίζοντας την πρόοδο των συνομιλιών και την ανάγκη για ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ
Γάζα: Η σορός ομήρου παραδόθηκε στον ισραηλινό στρατό – Στο Κάιρο προετοιμάζεται η δεύτερη φάση της εκεχειρίας
Η σορός ενός ομήρου παραδόθηκε στον ισραηλινό στρατό για ταυτοποίηση, ενώ Αίγυπτος, Κατάρ και Τουρκία επανεκκινούν τις συνομιλίες για τη δεύτερη φάση της εκεχειρίας Ισραήλ–Χαμάς
Ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα
Βρετανία: Πάνω από 1.300 cult αντικείμενα του Star Wars, Indiana Jones και Elf σε δημοπρασία στο Λονδίνο
Κοστούμια, εμβληματικά όπλα και κινηματογραφικά αξεσουάρ από δεκαετίες ταινιών θα τεθούν σε δημοπρασία στις αρχές Δεκεμβρίου, σε μια μοναδική πώληση που εκτιμάται στις 8 εκατομμύρια λίρες
Μερικά από τα αναμνηστικά που προσφέρει η Propstore