Κόσμος

Εκλογές ΗΠΑ – Der Spiegel: Ο Μπάιντεν βάζει στη θέση του το κεφάλι του Αγάλματος της Ελευθερίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον γύρο του κόσμου κάνει το εξώφυλλο του Der Spiegel με το Άγαλμα της Ελευθερίας και τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Στις αρχές του Φεβρουαρίου 2017, μέρες μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, το Der Spiegel είχε προκαλέσει αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια φιλοξενώντας στο εξώφυλλό του ένα σκίτσο που απεικόνιζε τον μεγιστάνα Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο ως τζιχαντιστή να αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας κρατώντας ένα ματωμένο μαχαίρι στο ένα του χέρι και το κεφάλι του αγάλματος που αιμορραγεί στο άλλο.

Στην χθεσινή του ψηφιακή έκδοση, μετά την νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό φιλοξένησε σκίτσο του ίδιου δημιουργού, αυτή τη φορά να δείχνει τον Δημοκρατικό νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να βάζει πίσω στη θέση του το κεφάλι του Αγάλματος της Ελευθερίας. Με λεζάντα: «Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά», το χαρακτηριστικό σλόγκαν του Τραμπ.

εξώφυλλο περιοδικού Spiegel

«Το νέο μου σκίτσο στο εξώφυλλο του Der Spiegel, το Άγαλμα της Ελευθερίας επέστρεψε με όλα του τα κομμάτια ενωμένα», έγραψε σε tweet του ο σκιτσογράφος, Εντέλ Ροντρίγκεζ, Κουβανός, ο οποίος εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 1980 ως πολιτικός πρόσφυγας.

Η αρχισυντάκτρια του Der Spiegel, Μπάρμαρα Χανς ανέφερε πως το εξώφυλλο με τον Μπάιντεν ήταν μία από τις δύο εκδοχές που είχε ετοιμάσει το περιοδικό για το εξώφυλλο του τεύχους του Σαββάτου, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της Τρίτης.

εξώφυλλο περιοδικού Spiegel

Το άλλο εξώφυλλο εμφανίζει τον Τραμπ ταμπουρωμένο στο Οβάλ Γραφείο, με στρατιωτική στολή και όπλο ανά χείρας, με τίτλο «Ο καταληψίας».

Έπειτα από τέσσερις ημέρες γεμάτες σασπένς, ο Δημοκρατικός υποψήφιος και πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα αναδείχθηκε χθες νικητής με τουλάχιστον 273 μεγάλους εκλέκτορες, χάρη στην επικράτησή του στην πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια, σύμφωνα με μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το CNN και οι New York Times.

Ωστόσο όταν η χθεσινή έκδοση του περιοδικού εστάλη στο τυπογραφείο, περίπου στις 15:00 ώρα Γερμανίας χθες, δεν ήταν ξεκάθαρο το εκλογικό αποτέλεσματα σε αυτές τις εναπομείναντες πολιτείες των ΗΠΑ.

Για αυτό και είχε προετοιμαστεί και το δεύτερο εξώφυλλο με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βαριά αποζημίωση 400 εκατ. δολαρίων στο TikTok για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων παιδιών
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή σε βάρος του TikTok το 2024 κατηγορώντας την πλατφόρμα ότι επέτρεπε σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών να δημιουργούν λογαριασμούς χωρίς γονική συναίνεση
TikTok
Φονικό διπλό ρωσικό χτύπημα σε εμπορικό κέντρο στην Ουκρανία – 16 νεκροί, δύο παιδιά μεταξύ των αγνοουμένων
Ο Ζελένσκι τόνισε ότι το δεύτερο ρωσικό drone έπληξε το εμπορικό κέντρο μισή ώρα μετά το πρώτο, καταγγέλλοντας ότι επρόκειτο για σκόπιμη απόπειρα να στοχοθετηθούν τα σωστικά συνεργεία
Πολύνεκρη ρωσική επίθεση στο Κρίβι Ριχ
«Πέρασε» του Τραμπ – Το ανώτατο δικαστήριο έδωσε άδεια να συνεχιστούν τα έργα της αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο
Οι δικηγόροι της αμερικανικής κυβέρνησης επανέλαβαν τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι το έργο είναι αναγκαίο για λόγους ασφαλείας, επικαλούμενοι τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του
Το «Marine One» του Αμερικανού Προέδρου στον Λευκό Οίκο όπου γίνονται εργασίες για τη νέα αίθουσα χορού