Κόσμος

Εκλογές ΗΠΑ: Ανησυχούν BMW και Volkswagen από την εκλογή Τραμπ

Η ένωση των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών VDA εξέφρασε σήμερα την ανησυχία ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ θα μπορούσε να πλήξει το εμπόριο και τη διακίνηση των προϊόντων.

Η ένωση που εκπροσωπεί εταιρίες όπως την BMW, τη Volkswagen και τη Daimler, ανακοίνωσε ότι η προεκλογική εκστρατεία είχε δείξει ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των βιομηχανικών κρατών έχει γίνει σκληρότερος.

«Θα πρέπει να φοβάται κανείς ότι οι ΗΠΑ υπό έναν νέο πρόεδρο, όπως και η Κίνα, θα επικεντρωθούν κυρίως στη δική τους οικονομία, σε βάρος των διεθνών εμπορικών ροών και σχέσεων», ανέφερε η VDA σε σημερινή ανακοίνωση. Σύμφωνα με την ένωση, ο μεγαλύτερος προστατευτισμός ή οι πρόσθετοι δασμοί θα πλήξουν τις ΗΠΑ όπως και τους εμπορικούς εταίρους της χώρας.

Τον τελευταίο χρόνο, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων από το Μεξικό για να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας στα εργοστάσια στις ΗΠΑ, αναγκάζοντας ενδεχομένως τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να επανεξετάσουν τα επενδυτικά σχέδιά τους για την επέκταση των εργοστασιακών τους μονάδων στο Μεξικό.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
New York Times: Γιατί καθυστερεί το Ιράν να ανακοινώσει τον Μοτζτάμπα ως τον νέο Αγιατολάχ
Ο Μοτζτάμπα είχε αναλάβει κεντρικό ρόλο στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης του Ιράν και της αυξανόμενης εσωτερικής αναταραχής, συμπεριλαμβανομένης της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων
A person walks with an Iranian flag during a protest against Israel and the U.S. strikes on Iran, following the killing of Ali Khamenei, in Sanaa, Yemen, March 1, 2026. REUTERS/Khaled Abdullah