Κόσμος

Εκλογές ΗΠΑ: Αυτός είναι ο νεαρότερος γερουσιαστής στην ιστορία

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος Μάντισον Κόθορν, 25 ετών, έγραψε ιστορία στις εκλογές στις ΗΠΑ αφού εκλέγεται στη Γερουσία με την έδρα της Βόρειας Καρολίνας και γίνεται έτσι ο νεαρότερος γερουσιαστής στην αμερικανική ιστορία και το πρώτο μέλος της Άνω Βουλής των ΗΠΑ που είναι γεννημένο στα χρόνια του 1990, αναφέρει η εφημερίδα Washington Post.

“Από τα βάθη της καρδιάς μου, Σας Ευχαριστώ. Όλη η δόξα πηγαίνει στον Θεό και είμαι ενθουσιασμένος που θα υπηρετήσω το κάθε μέλος αυτής της περιφέρειας”, έγραψε ο Κόθορν στο Twitter.

Ο Κόθορν, ο οποίος έκλεισε τα 25 του τον Αύγουστο, επικράτησε του Δημοκρατικού Μο Ντέιβιντ με 54,4% έναντι 42,4% στην κατά κύριο λόγο ρεπουμπλικανική αυτή πολιτεία.

Με την εκλογή του ο Κόθορν παίρνει τον τίτλο του νεότερου γερουσιαστή από την Δημοκρατική γερουσιαστή της Νέας Υόρκης Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτες, η οποία είναι 31 και επανεξελέγη χθες.

MADISON

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS