Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Εκλογές ΗΠΑ: Στα άκρα ο Τραμπ! Δήλωση – μήνυμα ότι δε… φεύγει αμαχητί από τον Λευκό Οίκο – Ετοιμάζει μήνυμα ο Μπάιντεν

αμερικανικές εκλογές εκλογές

Αποφασισμένος να «τρενάρει» το… αναπόφευκτο ο Τραμπ που δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να παραδώσει εύκολα την προεδρική καρέκλα. «Θα εκδιωχθείς» του απαντά ο Μπάιντεν ο οποίος δείχνει να απέχει στιγμές μακριά από το να γίνει ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Οι αμερικανικές εκλογές δείχνουν να έχουν κριθεί, ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε… απόσταση αναπνοής από την καρέκλα του Οβάλ Γραφείου και πρώτος από όλους, φαίνεται να το έχει αντιληφθεί αυτό ο Ντόναλντ Τραμπ.

Με δήλωσή του, ο -για λίγο ακόμα όπως δείχνουν τα πράγματα- Πρόεδρος των ΗΠΑ στέλνει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα… φύγει εύκολα από τον Λευκό Οίκο μετά τις εκλογές.

Click4more: “Πιάνει στασίδι” για τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ η Τουρκία: Έτοιμοι να συνεργαστούμε με όποιον εκλεγεί

“Από την αρχή είπαμε πως πρέπει όλες οι νόμιμες ψήφοι να καταμετρηθούν και όλες οι παράνομες ψήφοι να μην καταμετρηθούν. Παρόλα αυτά συναντήσαμε αντίσταση από τους Δημοκρατικούς σε αυτή τη βασική αρχή, σε κάθε βήμα. Θα κυνηγήσουμε αυτή τη διαδικασία με κάθε νόμιμο τρόπο για να διασφαλίσουμε πως ο αμερικανικός λαός έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Δεν θα σταματήσω ποτέ να μάχομαι για εσάς και για το έθνος μας”, λέει ο Ντόναλντ Τραμπ και δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει την υπόθεση στα άκρα και να μην αποδεχθεί την ήττα του.

Ήδη βέβαια από μέρες έχει “υποσχεθεί” πως θα στραφεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ το επιτελείο του ξεκίνησε από χθες τις μηνύσεις με δικαστές πάντως να απορρίπτουν άμεσα κάποιες από αυτές.

Ο Μπάιντεν μιλά απόψε στον αμερικανικό λαό!

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν θα απευθυνθεί απόψε στους Αμερικανούς πολίτες, ανέφερε μια πηγή του επιτελείου του. Ο Μπάιντεν μπήκε μπροστά σήμερα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια ενώ εξακολουθεί να προηγείται επίσης στην Αριζόνα και τη Νεβάδα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα θα μιλήσει από το προπύργιό του, το Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ. Ο 77χρονος Μπάιντεν δεν έχει ανακηρύξει τη νίκη του στις εκλογές, όμως νωρίτερα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, είπε ότι είναι «προφανές» ότι «θα κερδίσει τον Λευκό Οίκο» και τον αποκάλεσε «εκλεγμένο πρόεδρο.

Το μόνο βέβαιο δείχνει να είναι το ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αποφασισμένος να φύγει… μόνο σηκωτός από τον Λευκό Οίκο! Σε αυτό, ωστόσο, το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν του έχει ήδη απαντήσει!

Ακόμα και… σηκωτός λέει η πλευρά Μπάιντεν!

Με τις αμερικανικές εκλογές να δείχνουν Μπάιντεν για… President το επιτελείο του υποψηφίου των Δημοκρατικών στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στον αρνητή, μέχρι στιγμής, των εκλογικών αποτελεσμάτων, Τραμπ. “Θα εκδιωχθεί” (!) από τον Λευκό Οίκο, αν αρνηθεί να παραδεχτεί την ήττα του, η οποία φαίνεται ολοένα και πιο πιθανή, δηλώνει ένας εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν.

Ο 77χρονος Μπάιντεν είναι πλέον στο κατώφλι της προεδρικής κατοικίας των ΗΠΑ, αφού πήρε κεφάλι στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια, όμως ο Τραμπ δείχνει αποφασισμένος να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της κάλπης. Προς το παρόν, κανείς δεν έχει ανακηρυχθεί νικητής.

Click4more: Το… έληξε η Πελόζι! «Εκλεγμένο Πρόεδρο» αποκάλεσε τον Μπάιντεν

“Οι Αμερικανοί θα αποφασίσουν το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών”, είπε σήμερα, Παρασκευή (06.11.2020) ένας εκπρόσωπος του Μπάιντεν, ο Άντριου Μπέιτς. “Και οι αμερικανικές αρχές είναι απολύτως ικανές να εκδιώξουν τους εισβολείς από τον Λευκό Οίκο”, πρόσθεσε.

Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται ακόμη, με αργούς ρυθμούς, σε πολλές Πολιτείες. Αν ο Μπάιντεν διατηρήσει τελικά το μικρό προβάδισμά του στην Πενσιλβάνια, θα συγκεντρώσει αρκετούς μεγάλους εκλέκτορες για να αναδειχθεί πρόεδρος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στις υπόλοιπες Πολιτείες.

Το βράδυ της Πέμπτης (05.11.2020) ο Τραμπ έκανε για άλλη μια φορά λόγο για “νοθεία” στις εκλογές, χωρίς να παρουσιάσει νέα στοιχεία.

Παίρνει αποστάσεις από τον Τραμπ ο Ρόμνεϊ

ΕΝ τω μεταξύ, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ πήρε αποστάσεις σήμερα από τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επαναλαμβάνει, χωρίς να παρουσιάζει αποδείξεις, ότι διαπράχθηκε νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Ο Ρόμνεϊ, που διατηρεί θυελλώδεις σχέσεις με τον Τραμπ, εκτίμησε ότι οι δηλώσεις του υπονομεύουν τους θεσμούς και επιτείνουν τις εντάσεις. «Είναι δικαίωμα του προέδρου να ζητά ανακαταμέτρηση» των ψήφων «και να ζητά έρευνα για υποτιθέμενες παρατυπίες, όπου υπάρχουν αποδείξεις». Όμως «είναι λάθος να λέει ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες, διεφθαρμένες, κλεμμένες», τόνισε. «Το να λες κάτι τέτοιο ζημιώνει τον αγώνα για ελευθερία τόσο εδώ όσο και σε όλον τον κόσμο, αποδυναμώνει τους θεσμούς που βρίσκονται στην καρδιά της Δημοκρατίας και πυροδοτεί με άφρονα τρόπο, καταστροφικά και επικίνδυνα πάθη», προειδοποίησε ο Ρόμνεϊ, ο οποίος είχε διεκδικήσει το 2012 την προεδρία των ΗΠΑ αλλά ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Αμερικανικές εκλογές: Μπροστά ο Τζο και στην Αριζόνα

Στην Αριζόνα, ο Τζο Μπάιντεν διατηρεί το προβάδισμα, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων. Ο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 50%, έναντι 48,6% του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research.

Η διαφορά των δύο υποψηφίων ανέρχεται σε 43.779 ψήφους.

Στην κομητεία Μαρικόπα, όπου βρίσκεται το Φοίνιξ, η μεγαλύτερη πόλη, έχει καταμετρηθεί το 92,25 των ψήφων και ο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 50,9% έναντι 47,7% του Τραμπ.

χάρτης αμερικανικές εκλογές

Αμερικανικές εκλογές: Προβάρει το κοστούμι του προέδρου ο Μπάιντεν!

Δεν ανεβαίνει απλά τα σκαλιά του Λευκού Οίκου, αγγίζει και το… πόμολο της πόρτας του Οβάλ Γραφείου ο Τζο Μπάιντεν. Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να… λέει ό,τι θέλει και να προκαλεί οργή ακόμη και από τους Ρεμπουμπλικάνους, οι κάλπες, όμως, “μίλησαν”. Και αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, τότε ο νικητής στις αμερικανικές εκλογές θα είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Μετά την ανατροπή στην Τζόρτζια, νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν έκανε την ανατροπή και στην Πενσιλβάνια. Την πολιτεία που δίνει 20 εκλέκτορες και ήταν η μοναδική που χρειαζόταν για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Από την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες στις αμερικανικές εκλογές, ο νυν πρόεδρος προηγούνταν σταθερά στην Πενσιλβάνια.

Click4more: Εκλογές ΗΠΑ: Ανατροπή στη Τζόρτζια και προβάδισμα Τζο Μπάιντεν!

Τις τελευταίες ώρες, όπως και στην Τζόρτζια, όμως, ο Τζο Μπάιντεν έκανε το μεγάλο ντεμαράζ. Και λίγες ώρες αφού η Τζόρτζια με τους 16 εκλέκτορες άρχισε να πηγαίνει προς το… μπλε (1.097 πλέον οι ψήφοι που χωρίζουν τους δυο), το ίδιο έκανε και η Πενσιλβάνια. Πλέον, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, ο Δημοκρατικός υποψήφιος προηγείται του απερχόμενου προέδρου με 6.406 ψήφους, σύμφωνα με το Fox News. Τα ποσοστά; 49,5% για τον Μπάιντεν, 49,4% για τον Τραμπ. Και με την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων να συνεχίζεται (όπου ο Μπάιντεν προηγείται με συντριπτικό ποσοστό) το πιθανότερο είναι πως η διαφορά θα μεγαλώσει.

Ο Τζο Μπάιντεν πέρασε μπροστά στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια μετά την καταμέτρηση του 95% των ψήφων, εξασφαλίζοντας το των ψήφων έναντι 49,3% του απερχόμενου προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με το Edison Research, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση ενσωματώνοντας επιστολικές ψήφους, όπου ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με συντριπτικό ποσοστό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ακόμη και χωρίς την πολιτεία της Αριζόνα (με τους 11 εκλέκτορες), αν επιβεβαιωθεί η ανατροπή και ο Μπάιντεν νικήσει στην Πενσιλβάνια, φτάνει τους 273 εκλέκτορες και εκλέγεται ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Αν δεν κερδίσει, τελικά την Πενσιλβάνια αλλά επικρατήσει στη Νεβάδα (όπου προηγείται), στην Αριζόνα (όπου επίσης προηγείται) ή στην Τζόρτζια και πάρει κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις αμερικανικές εκλογές 2020.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις