Κόσμος

Εκλογές στη Γαλλία: Συγκινημένη η Μπριζίτ Τρονιέ μετά τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έτοιμη για… άλλα πέντε χρόνια δήλωσε η Μπριζίτ Τρονιέ, στις πρώτες δηλώσεις της, μετά τη νίκη του σύζυγου της, Εμανουέλ Μακρόν, στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας. 

“Η Γαλλία είναι η πιο ωραία χώρα του κόσμου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν το θυμόμαστε πάντα”, είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε για τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν: “Είναι μεγάλη τιμή. Είμαι έτοιμη για άλλα πέντε χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτόν. Τα έζησα αυτά τα πέντε χρόνια, ήταν πέντε χρόνια σκληρής δουλειάς. Έχει όραμα γαι τη Γαλλία”. 

https://twitter.com/2022Elections/status/1518320766504345600?s=20&t=ChdQQS8db9rnb38FjYCecg

Λίγο μετά τις 22.30 (ώρα Ελλάδας), ο Εμανουέλ Μακρόν έφτασε στο πάρκο Σαμπ ντε Μαρ, κρατώντας από το χέρι τη σύζυγο του, Μπριζίτ Τρονιέ, υπό τους ήχους του ύμνου της Ευρώπης.

macronBrigitte

Αμέσως μετά την ομιλία του, η πρώτη κυρία της Γαλλίας ανέβηκε στην εξέδρα και στάθηκε στο πλάι του εμφανώς συγκινημένη, για να ακουστεί ο εθνικός ύμνος της χώρας.

https://twitter.com/infofrance2/status/1518319200992993280?s=20&t=ChdQQS8db9rnb38FjYCecg

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κέιτι Ζακαράια: Η βραχύβια Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου που «ξηλώθηκε» μέσα σε 5 μέρες – Κατέρριψε το «ρεκόρ» του Άντονι Σκαρμούτσι
Ο σάλος με την αυτοαποκαλούμενη «δικηγόρο» που ανέλαβε τη θέση της Λέβιτ και δεν άντεξε ούτε μία εβδομάδα καθώς ο Τραμπ την... «έδιωξε νύχτα»
Katie Zacharia
Φον ντερ Λάιεν: Δεν υπάρχει μαγική λύση για την ενέργεια – Προστασία της ΕΕ σε ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο
«Η Ευρώπη πρέπει να επιμείνει στην ενεργειακή μετάβαση, με στόχο την πρόσβαση σε οικονομικά προσιτές, καθαρές και εγχώριες πηγές ενέργειας, όπως οι ανανεώσιμες πηγές και η πυρηνική ενέργεια» υπογράμμισε η φον ντερ Λάιεν
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 16 Οκτωβρίου 2026
«Το Ιράν δεν σκοπεύει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα» δήλωσε ο Πεζεσκιάν – «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο»
Ο Ιρανός πρόεδρος απορρίπτει τις κατηγορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δηλώνει ανοιχτός στον διάλογο και καταγγέλλει τις αμερικανικές κυρώσεις ως «αδικαιολόγητες και απάνθρωπες»
Μασούντ Πεζεσκιάν