Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Εκλογές στη Βουλγαρία – Μπορίσοφ: “Προχωράω σε σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού”

Εκλογές στη Βουλγαρία – Μπορίσοφ: “Προχωράω σε σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού”

Το κεντροδεξιό κόμμα GERB έλαβε σαφή εντολή να προχωρήσει στον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της Βουλγαρίας μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα, δήλωσε ο ηγέτης του Μπόικο Μπορίσοφ, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

“Αυτό το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι το GERB θα είναι το κόμμα που θα ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού” είπε ο Μπορίσοφ, συμπληρώνοντας ότι το GERB θα καταβάλει τις “μέγιστες προσπάθειες” με τους πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους του για να σχηματίσουν σύντομα κυβέρνηση συνασπισμού.

Το συντηρητικό κόμμα κέρδισε τις πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία εξασφαλίζοντας ποσοστό μεταξύ 32,2% και 32,8% των ψήφων, όπως καταδεικνύουν τα exit polls. Το κόμμα των Σοσιαλιστών (BSP) της Βουλγαρίας αναγνώρισε την ήττα του στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην χώρα.

«Θέλουμε να συγχαρούμε τους νικητές του GERB» δήλωσε η Κορνέλια Νίνοβα σε δημοσιογράφους. Αν και το κόμμα της διπλασίασε τα ποσοστά του σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2014, δεν κατάφερε να επικρατήσει του GERB. Η πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος πρόσθεσε:

«Εάν αποτύχουν να σχηματίσουν κυβέρνηση και ανατεθεί σε εμάς η εντολή, θα προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση για τη Βουλγαρία» με στόχο να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα στην χώρα, η οποία αναλαμβάνει την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου του 2018.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε