Κόσμος

Εκλογές στη Βρετανία: Πρώτη αντίδραση των Τόρις μετά το exit poll για «καταποντισμό» – «Η νύχτα θα είναι μακρά»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Υπάρχει ακόμη μία μεγάλη νύχτα μπροστά», λένε οι Συντηρητικοί του Ρίσι Σούνακ μετά το αποτέλεσμα του ενιαίου exit poll που δείχνει σαρωτική αυτοδυναμία των Εργατικών του Κιρ Στάρμερ στις εκλογές της 4ης Ιουλίου στη Βρετανία.

Εκπρόσωπος των Τόρις του Ρίσι Σούνακ σημείωσε ότι το exit poll είναι μία προβολή, όχι ένα αποτέλεσμα και είναι σημαντικό να «περιμένουμε να δούμε τα πραγματικά αποτελέσματα» των χθεσινών εκλογών στη Βρετανία.

Επαναλαμβάνοντας τη ρητορική της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, ο εκπρόσωπος προσθέτει:

«Εάν αυτά τα αποτελέσματα είναι ορθά, είναι σαφές ότι ο Στάρμερ και η Άντζελα Ρέινερ θα είναι αύριο (σ.σ. σήμερα 5 Ιουλίου) στην Ντάουνινγκ Στριτ. «Αυτό σημαίνει ότι οι φόροι σας θα αυξηθούν και η χώρα μας θα είναι λιγότερο ασφαλής», τόνισε.

Το Συντηρητικό Κόμμα σημειώνει, επίσης, ότι με βάση το αποτέλεσμα, οι Τόρις θα έχουν «χάσει μερικούς πολύ καλούς και δυναμικούς υποψηφίους βουλευτές».

«Είναι μία μακρά νύχτα μπροστά και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τη μορφή της κυβέρνησης που επέλεξε ο λαός», επισήμανε ο ίδιος, καταλήγοντας, «θα μάθουμε αρκετά σύντομα».

Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, στις 10 μ.μ. τοπική ώρα (12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), ο Ρίσι Σούνακ με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ευχαριστούσε τους ψηφοφόρους:

«Στους εκατοντάδες Συντηρητικούς υποψηφίους, στους χιλιάδες εθελοντές και στα εκατομμύρια ψηφοφόρους: Σας ευχαριστώ για τη σκληρή δουλειά σας, σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και σας ευχαριστώ για την ψήφο σας».

Περίπου στις 5 το πρωί αναμένονται τα ασφαλή αποτελέσματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές στο Ισραήλ: Νετανιάχου και Άιζενκοτ παλεύουν για την πρωτιά – Τα exit polls και η μάχη για σχηματισμό κυβέρνησης
Ο Γκάντι Άιζενκοτ έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί άμεσα για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ενώ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα επικαλεστεί την πρωτιά του Λικούντ για να διεκδικήσει νέα εντολή
Γκάντι Άιζενκοτ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Σφάχτηκαν» ο απεσταλμένος των ΗΠΑ και ο ΥΠΕΞ της Κούβας στον ΟΗΕ: «Είσαι ψεύτης» – «Κάνε πίσω, εδώ δεν είναι Αβάνα»
Όσο ο Μάικ Γουόλτς περιέγραφε τα χρόνια φερόμενης διαφθοράς από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, μέλη της κουβανικής αντιπροσωπείας μαζί και ο Μπρούνο Ροντρίγκες, άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας το λόγο για θέμα τάξης
ΟΗΕ
Η Γιούλια Ναβάλναγια προειδοποιεί για συμμαχία αυταρχικών καθεστώτων με την ακροδεξιάς στην Ευρώπη
«Ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα χρηματοπιστωτικά και νομικά συστήματα των δυτικών χωρών και να παρακάμπτουν τους περιορισμούς και τις κυρώσεις», λέει η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι
Γιούλια Ναβάλνα