Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκλογές στην Γερμανία: Γιατί είναι καταστροφικό το αποτέλεσμα για το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ

Εκλογές στην Γερμανία: Γιατί είναι καταστροφικό το αποτέλεσμα για το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ

Μπορεί οι εκλογές στην Γερμανία να μην έχουν αναδείξει ακόμα νικητή και η νύχτα να είναι μακριά, όμως έχουν αναδείξει τον μεγάλο χαμένο.

Και αυτός δεν είναι άλλος από το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ το CDU γνωστό σ’ εμάς ως Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα.

Το ποσοστό που δίνουν τα exit poll είναι ένα πραγματικά καταστροφικό για το κόμμα που ποτέ δεν έπεσε κάτω από το 30%. Μάλιστα, όταν πριν από ακριβώς έναν χρόνο το ποσοστό αυτό ήταν στο 40%, το 25% που προβλέπουν οι δημοσκόποι δεν είναι τίποτε άλλο από ένα χαστούκι στο κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ.

Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα λένε ότι δεν φταίει μόνο ο Άρμιν Λάσετ, ο υποψήφιος Καγκελάριος και διάδοχος της Μέρκελ αλλά η ίδια. Κι αυτό γιατί πολύ απλά δεν ασχολήθηκε σοβαρά να βρει έναν ικανό διάδοχο που θα έδινε νέα πνοή στο γερασμένο κόμμα της.

Επίσης, δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τις εκλογές παρά μόνο την τελευταία εβδομάδα συνοδεύοντας τον υποψήφιό της στις περιοδείες του. Η γυναίκα που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, που κυβέρνησε σε εποχή κρίσης και ηγήθηκε των προσπαθειών να ξεπεραστεί, κλείνει τον κύκλο της με τον πιο άσχημο τρόπο για την ίδια και την πολιτική κληρονομιά που αφήνει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις