Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εκλογές στην Ιταλία: Αντιδρά η Λέγκα για τη Φον Ντερ Λάιεν – «Εκπροσωπεί όλους και όχι μόνο τους Αριστερούς»

Εκλογές στην Ιταλία: Αντιδρά η Λέγκα για τη Φον Ντερ Λάιεν – «Εκπροσωπεί όλους και όχι μόνο τους Αριστερούς»
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Οι δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν, από τις ΗΠΑ για τις εκλογές στην Ιταλία που θα γίνουν την Κυριακή (25.9.2022) προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κόμματος της Λέγκα, ότι «θα πρέπει να εκπροσωπεί όλους και όχι μόνο τους Αριστερούς».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε για τις εκλογές στην Ιταλία, σύμφωνα με τη La Repubblica, ότι «η δημοκρατία είναι σε διαρκή εξέλιξη. Ποτέ δεν τελειώνει, δεν μπορείς να βάλεις την δημοκρατία σε ένα κουτί και να την διατηρείς εκεί, χωρίς να κάνεις τίποτα. Εξαρτάται, όμως, από το πώς οι άνθρωποι την υπερασπίζουν. Θα δούμε πώς θα πάνε τελικά οι εκλογές στην Ιταλία. Είχαμε εκλογές και στην Σουηδία».

Η ίδια, πρόσθεσε ότι «η προσέγγισή μου στο όλο θέμα είναι: θα συνεργαστούμε με κάθε δημοκρατική κυβέρνηση η οποία θα θελήσει να συνεργαστεί μαζί μας. Θα δούμε, αν τα πράγματα οδεύσουν προς μια δύσκολη κατάσταση- μίλησα με τον ίδιο τρόπο για την Πολωνία και την Ουγγαρία- έχουμε τα αναγκαία εργαλεία. Αν τα πράγματα πάνε προς την σωστή κατεύθυνση, τα άτομα στα οποία μια κυβέρνηση πρέπει να δίνει αναφορά, θα παίξουν σημαντικό ρόλο».

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, χαρακτήρισε την δήλωση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «αχαρακτήριστη απειλή», διότι «η κυρία αυτή οφείλει να εκπροσωπεί όλους τους Ευρωπαίους και όχι μόνο τους αριστερούς» και τόνισε ότι το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση μομφής στο Ευρωκοινοβούλιο κατά της προέδρου της Κομισιόν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις