Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκλογές στην Ιταλία: Ματέο Σαλβίνι και Τζόρτζια Μελόνι «έσπασαν» την καθιερωμένη απαγόρευση δηλώσεων

Εκλογές στην Ιταλία: Ματέο Σαλβίνι και Τζόρτζια Μελόνι «έσπασαν» την καθιερωμένη απαγόρευση δηλώσεων
Reuters

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις γενικές εκλογές στην Ιταλία η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι παραβίασε την προεκλογική, καθιερωμένη σιωπή. Τη σκυτάλη πήραν και τα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι.

Μία ημέρα πριν τις εθνικές εκλογές στην Ιταλία την Κυριακή (25.09.2022), το κόμμα της Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι αποφάσισε να μη σεβαστεί την απαγόρευση δημόσιων δηλώσεων και ανακοινώσεων.

Μέσω Instagram η Λέγκα τόνισε ότι «η προεκλογική εκστρατεία της κεντροαριστεράς χαρακτηρίσθηκε από ψέματα, μίσος, θέληση να αυξηθούν οι φόροι και οι αποβιβάσεις μεταναστών», και πρόσθεσε:

«Χθες (σ.σ. 23.09.2022) το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Λέτα έκλεισε την εκστρατεία του με αποτυχημένη συγκέντρωση, στη πλατεία του Λαού της Ρώμης, μπροστά σε σημαία της Σοβιετικής Ένωσης. Επιτέλους, μια μικρή, μεγάλη αλήθεια: Θυμίζει σε όλους πιο κόμμα χρηματοδοτήθηκε με βαμμένα με αίμα, ρωσικά ρούβλια. Αύριο οι Ιταλοί θα επιλέξουν».

Ακολουθεί η ανάρτηση της Λέγκα:

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lega – Salvini Premier (@legaofficial)

 

Δείτε και φωτογραφίες του Reuters:

Εκλογές στην Ιταλία: Και τα «Αδέλφια της Ιταλίας» έσπασαν την προεκλογική σιωπή

Μετά τη Λέγκα, και τα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι, αποφάσισαν να παραβιάσουν την απαγόρευση. Σε αναφορά στο ίδιο θέμα της ανάρτησης της Λέγκα, ο εκπρόσωπος των «Αδελφών της Ιταλίας» στη Βουλή, Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, υπογράμμισε:

«Κόκκινες σημαίες με σφυροδρέπανα στη χθεσινή (σ.σ. 23.09.2022) συγκέντρωση του κεντροαριστερού Ενρίκο Λέτα, με την άδεια του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως παραδέχθηκαν οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση, οι οποίοι κρατούσαν με ενθουσιασμό τις σημαίες. Ο περιφερειακός συντονιστής του κόμματος, Αστόρε, να διαψεύσει ότι επέτρεψε να χρησιμοποιηθούν, στην πλατεία της συγκέντρωσης, τα σύμβολα μιας αιματηρής και βίαιης δικτατορίας, η οποία προκάλεσε εκατομμύρια νεκρούς σε όλο τον κόσμο».

Βίντεο για τις εκλογές στην Ιταλία:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις