Κόσμος

Εκλογές στην Πολωνία: Πρώτο κόμμα οι εθνικιστές του PiS, έχασε ο Ντόναλντ Τουσκ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έχασε την προεδρία της Πολωνίας ο Ντόναλντ Τουσκ, καθώς το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) ήρθε πρώτο στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, στην Πολωνία.

Ωστόσο το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με τα τελικά επίσημα αποτελέσματα που έγιναν γνωστά σήμερα, ενώ και τα ποσοστά του Ντόναλντ Τουσκ είναι χαμηλά.

Τα επίσημα αποτελέσματα από το 100% των εκλογικών περιφερειών δίνουν στο PiS ποσοστό 35,38% των ψήφων, ενώ ο φιλελεύθερος Συνασπισμός Πολιτών (KO) ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 30,70%, ο κεντροδεξιός Τρίτος Δρόμος έρχεται τρίτος με 14,40%, η Νέα Αριστερά συγκεντρώνει το 8,61% και η ακροδεξιά Συνομοσπονδία το 7,16% των ψήφων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
11η Σεπτεμβρίου: Η CIA είχε προειδοποιήσει από το 1998 για τα σχέδια της Αλ Κάιντα και του Οσάμα μπιν Λάντεν
Σε ένα από τα έγγραφα, που φέρει ημερομηνία 10 Σεπτεμβρίου 1998, η CIA αναφέρει ότι η Αλ Κάιντα μπορεί «να ρίξει ένα αεροπλάνο γεμάτο με εκρηκτικά σε μία αμερικανική πόλη»
Το One World Trade Center καταρρέει μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001
11η Σεπτεμβρίου: Οι εκδηλώσεις μνήμης στη Νέα Υόρκη 25 χρόνια μετά την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο
Συγγενείς θυμάτων, επιζώντες και πολιτικοί τίμησαν τους σχεδόν 3.000 ανθρώπους που χάθηκαν στις επιθέσεις, με την Αμερική να θυμάται τις στιγμές που σημάδεψαν την ιστορία της
11η Σεπτεμβρίου εκδηλώσεις