Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εκλογές στην Ρωσία: Πουλάει… τρέλα ο Πούτιν για το αποτέλεσμα!

εκλογές στην Ρωσία Πούτιν
Φωτογραφία: Reuters

Οι εκλογές στην Ρωσία βρίσκονται σε εξέλιξη και ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα που θα τον αφήσει… ευχαριστημένο!

Ευχαριστημένος θα είναι με οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύψει στις εκλογές στην Ρωσία ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Αρκεί να… κερδίσει!

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Μόσχα.

Σε ερώτηση που του έκαναν για το αποτέλεσμα των εκλογών που θα θεωρούσε ικανοποιητικό, ο πρόεδρος Πούτιν απάντησε: “Οποιοδήποτε, από τη στιγμή που θα μου δίνει το δικαίωμα να ασκήσω το αξίωμα του προέδρου“. Τις εικόνες αναμετέδωσε το AFPTV.

Είμαι σίγουρος για το πρόγραμμα που προτείνω στη χώρα“, πρόσθεσε ο Πούτιν στις δηλώσεις που έκανε από το 2151 εκλογικό τμήμα της ρωσικής πρωτεύουσας. Το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Επιστημών της Μόσχας.

Εκεί έχει ασκήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια το εκλογικό του δικαίωμα ο Ρώσος πρόεδρος.

Πούτιν μέχρι το… 2024 στις εκλογές στην Ρωσία

Μια νίκη του Πούτιν θα τον οδηγήσει στο τιμόνι της χώρας ως το 2024. Και θα ενισχύσει την θέση του ως ο μοναδικός ισχυρός άνδρας της Ρωσίας εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στις σχέσεις της Μόσχας με την Δύση.

Κατηγορούμενος από το Λονδίνο ότι “διέταξε” τη δηλητηρίαση του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα στην Αγγλία, στο στόχαστρο του ΟΗΕ για την υποστήριξη προς τον Μπασάρ αλ Ασαντ στη Συρία, αντιμέτωπος με νέες κυρώσεις των ΗΠΑ για την ανάμειξη της Μόσχας στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ… ο Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε στόχος σφοδρών επικρίσεων κατά την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας.

Οι διαψεύσεις, οι ανταλλαγές κατηγοριών και οι απειλές για αμοιβαίες κυρώσεις που κυριάρχησαν τις τελευταίες ημέρες, συνοψίζουν μία προεδρική θητεία που σημαδεύτηκε από την επιστροφή της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή, αλλά και από την εγκατάσταση ενός ψυχροπολεμικού κλίματος με φόντο τη συριακή σύρραξη, την προσάρτηση της Κριμαίας και την φιλορωσική εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία.

Ατάραχος, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ολοκλήρωσε σε χαμηλό προφίλ την προεκλογική εκστρατεία συναντώντας αγρότες στο νότο της χώρας και με μία δίλεπτη ομιλία κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Κριμαία, πριν τραβήξει σέλφις με νέους.

Δείτε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ ψηφίζει

εκλογές στην Ρωσία Πούτιν

εκλογές στην Ρωσία Πούτιν

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις