Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εκλογές στην Ρωσία: Πούτιν… δαγκωτό ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ! [vids, pics]

Ζεράρ Ντεπαρντιέ εκλογές στην Ρωσία Πούτιν

Με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ να υποστηρίζει τον Πούτιν συνεχίζονται οι εκλογές στην Ρωσία! Τα “πήρε” με δημοσιογράφο ο ηθοποιός, ενώ ψήφισε και εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας.

Οι εκλογές στην Ρωσία βρίσκονται σε εξέλιξη και μία… σίγουρη ψήφος προστέθηκε δίπλα στο όνομα του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η ψήφος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ!

Ψήφισε και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ!

Ο γάλλος ηθοποιός έχει λάβει τη ρωσική υπηκοότητα. Ψήφισε σήμερα για τις εκλογές στην Ρωσία, στην ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι. Ο ηθοποιός είναι υποστηρικτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κάτι που δείχνει με κάθε αφορμή.

Σε σχόλιό του για το πώς αισθάνεται έχοντας ασκήσει το πολιτικό του δικαίωμα ο Ντεπαρντιέ απάντησε: “Πατριωτισμό και αγάπη για τη Ρωσία“.

Ο 69χρονος Ντεπαρντιέ, βετεράνος της γαλλικής βιομηχανίας κινηματογράφου με περίπου 200 ταινίες στο ενεργητικό του, έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα τον Ιανουάριο του 2013. Ο ρώσος πρόεδρος είχε δικαιολογήσει την απόφασή του να του χορηγήσει τη ρωσική υπηκοότητα λέγοντας ότι ο Ντεπαρντιέ έχει κάνει πάρα πολλά για τον ρωσικό πολιτισμό.

Ο Ντεπαρντιέ έχει πρωταγωνιστήσει, μεταξύ άλλων, σε μια ρωσο-γαλλική ταινία για την ζωή του Ρασπούτιν και έχει βραβευτεί και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας.

Δείτε τον διάσημο ηθοποιό να εξασκεί το εκλογικό του δικαίωμα

Ζεράρ Ντεπαρντιέ εκλογές στην Ρωσία Πούτιν

“Έδιωξε” δημοσιογράφο!

Μάλιστα, την ώρα που ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ συμπλήρωνε τα απαραίτητα έγγραφα, ένας γαλλος δημοσιογράφος έκανε το… λάθος να του απευθύνει τον λόγο! Ο ηθοποιός του είχε γυρισμένη την πλάτη και όταν άκουσε το όνομά του, τον κοίταξε με… μισό μάτι! Του είπε και κάτι και τον αγνόησε επιδεικτικά!

Δείτε το βίντεο

https://twitter.com/lucas_rtfrance/status/975306879277690880

Σύσσωμη η εθνική Ρωσίας έριξε το… ψηφαλάκι!

Στις κάλπες, παράλληλα, προσήλθε και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας για να ψηφίσουν.

Δείτε τις φωτογραφίες

Ζεράρ Ντεπαρντιέ εκλογές στην Ρωσία Πούτιν Ζεράρ Ντεπαρντιέ εκλογές στην Ρωσία Πούτιν Ζεράρ Ντεπαρντιέ εκλογές στην Ρωσία Πούτιν Ζεράρ Ντεπαρντιέ εκλογές στην Ρωσία Πούτιν

Περίπου 35% η συμμετοχή στις εκλογές στην Ρωσία

Το ποσοστό συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στη Ρωσία βρισκόταν στις 11:00 GMT (14:00 τοπική ώρα) στο 34,72%, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ρωσικής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Νικολάι Μπουλάγιεφ.

Περισσότερα από 107 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται σήμερα να ψηφίσουν στη Ρωσία από τις 08:00 τοπική ώρα.

Στις σημερινές εκλογές αναμένεται εκτός απροόπτου να θριαμβεύσει ο νυν πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πιστώνεται το 70% της πρόθεσης ψήφου του εκλογικού σώματος στις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει στη χώρα.

Δεδομένης της διαφοράς ώρας, πριν από την Μόσχα είχαν ήδη ανοίξει από χθες το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα εκλογικά τμήματα στην ρωσική Άπω Ανατολή και την Σιβηρία.

Το Κρεμλίνο έκανε ό,τι μπορούσε για να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Που θα είναι και το μοναδικό βαρόμετρο αυτής της ψηφοφορίας. Αυτό έγινε με μία μαζική καμπάνια ενημέρωσης, παρακίνησης, διευκόλυνσης των ετεροδημοτών. Επίσης και με την άσκηση πίεσης, σύμφωνα με τα μμε, επί των δημοσίων υπαλλήλων. Αλλά και των φοιτητών να πάνε στις κάλπες.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις