Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Εκλογές στην Τουρκία: Ψήφισαν οι αντίπαλοι του Ερντογάν – Χαμόγελα, selfie και καρφίτσες – σημαίες

Εκλογές στην Τουρκία: Ψήφισαν οι αντίπαλοι του Ερντογάν – Χαμόγελα, selfie και καρφίτσες – σημαίες

Τελευταίος όπως φαίνεται θα ψηφίσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν… Οι εκλογές στην Τουρκία είναι γεγονός και εκατομμύρια πολίτες καλούνται να επιλέξουν την επόμενη κυβέρνηση τους.

Οι κάλπες άνοιξαν το πρωί της Κυριακής (24.06.2018) στις 08:00 και αναμένεται να κλείσουν στις 17:00! Μάλιστα, αν και είναι ακόμα νωρίς οι αντίπαλοι του Ερντογάν έχουν ήδη ψηφίσει.

Ιντζέ: “Ας γίνει το καλύτερο για τον λαό και τη χώρα”

Ο πρώτος υποψήφιος που ψήφισε ήταν ο Μουχαρέμ Ιντζέ. Ο κ. Ιντζέ ψήφισε στην Γιάλοβα στις 10:30 το πρωί και στις δηλώσεις του ήταν φειδωλός.

“Ας γίνει το καλύτερο για τον λαό και τη χώρα”, είπε και πρόσθεσε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα από όπου θα παρακολουθήσει την καταμέτρηση.

Ακσενέρ: Φουλ του… κόκκινου

Στην Κωνσταντινούπολη και στο Μαιλέρμπεγι, έριξε την ψήφο της η Μεράλ Ακσενέρ ηγέτης του Καλού Κόμματος! Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι selfies… ενώ τόσο και η Ακσενέρ όσο και ο Ιντζέ ψήφισαν φορώντας καρφίτσα με την τουρκική σημαία.

Γιλντιρίμ: “Οι εκλογές διεξάγονται σε γιορτινό δημοκρατικό κλίμα”

Στις 11:00 το πρωί έφτασε σε κάλπη στην Σμύρνη που βρίσκεται σε σχολή που φέρει το όνομα της μητέρας του ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος ψήφισε και έκανε μια σύντομη περιήγηση στην σχολή.

Ο κ. Γιλντιρίμ αποχωρώντας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έκανε το καθήκον του ως πολίτης και πρόσθεσε: “Σήμερα εκλέγουμε πρόεδρο και βουλευτές με το νέο σύστημα. Εύχομαι να είναι προς όφελος της χώρας. Οι εκλογές διεξάγονται σε γιορτινό δημοκρατικό κλίμα”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου επιβεβαίωσε την είδηση απελευθέρωσης τριών μηχανικών τουρκικής κατασκευαστικής εταιρίας που είχαν απαχθεί στη Λιβύη.

Κιλιτσντάρογλου προς κρατικούς λειτουργούς: Πρέπει να κάνετε το καθήκον σας χωρίς να δέχεστε πιέσεις

Στις 11:10 το πρωί ψήφισε στην Άγκυρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μαζί με την σύζυγό του Σελβι.

Στις δηλώσεις που έκανε στην συνέχεια ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε ότι μετά έναν κουραστικό μαραθώνιο σήμερα είμαστε στην κάλπη και συνέχισε:

“Δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα αλλά έχουμε κάποια παράπονα σε κάποιες κάλπες. Από εδώ κάνω έκκληση στους κρατικούς λειτουργούς. Δεν είστε υπάλληλοι κανενός κόμματος αλλά του κράτους. Σας προειδοποιώ να κάνετε το καθήκον σας χωρίς να δέχεστε πιέσεις για να μην υπάρξουν σκιές στις εκλογές και στην δημοκρατία μας.”

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ψηφίσει σε σχολείο στο Σκούταρι της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης όπου ψηφίζει πάντοτε.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις τουρκικές εκλογές

Δείτε τις φωτογραφίες από τις εκλογές στην Τουρκία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις